Bijna iedereen heeft wel eens hoofdpijn gehad. Er zijn mensen die zelfs dagelijks hoofdpijn hebben. In het dagelijkse een dikke domper op je humeur. Je hebt al van alles geprobeerd, maar de hoofdpijn blijft terugkomen. Tijd om andere actie te ondernemen!

Er zijn twee soorten hoofdpijn te onderscheiden:

Hoofdpijn

Hoofdpijn wordt meestal ervaren als een druk om het hele hoofd.De pijn begint boven in de nek en trekt door naar het hoofd.Het is vaak erger in de ochtend of aan het einde van de dag.Spanningshoofdpijn wordt meestal veroorzaakt door slechte beweeglijkheid van de bovenste nekwervels en te strakke nekspieren. Door stress, verkeerde houding of te hoge werkdrukzullen de nekspieren aanspannen en hoofdpijnklachten doen verergeren.

Migraine

Migraine geeft vaak pijn aan één zijde van het hoofd en gaat vaak gepaard met misselijkheid, overgevoeligheid voor licht en geluid, het zien van lichtflitsen, tranende ogen en duizeligheid.

Bij migraine zal men niet zo snel aan een disfunctie in de nek denken. Recent onderzoek heeft echter uitgewezen, dat overgevoeligheid van het centrale zenuwstelsel een belangrijke rol speelt. De nek geeft veel informatie naar het centrale zenuwstelsel. De chiropractor optimaliseert de functie van het centrale zenuwstelsel, met name de informatiestroom naar de hersenen.

Tevens kijkt de chiropractor naar het voedingspatroon en het omgaan met stress.