De reden dat wij zo gek zijn op ons werk, is dat we iets verbeteren waar niemand zonder kan. Alle pillen in de wereld, gezond eten, lichaamsbeweging en positieve gedachten halen niets uit als uw hersenen en zenuwen niet goed functioneren. We horen vaak dingen als “ik voel me goed, ik hoef niet meer langs te komen” of “ik bel wel als ik weer last krijg”.

Die denkfout wordt veel gemaakt maar zo werkt het natuurlijk niet. We zoeken tegenwoordig geen verzorging meer, we willen een pleister die ons direct beter maakt. Een ander probleem met de zin “ik voel me goed” is dat we heel onbewust bezig zijn met pijn. Hoe weet je dan of alles goed is, of dat uw lichaam gewoon niet goed doorgeeft wat er eigenlijk aan de hand is?

Misschien bent u inmiddels wel gewend aan de pijn en is dat nu de standaard.

Naast ons gevoel moeten we daarom goed meten of ons lichaam wel goed functioneerd. Veel ziektes waar we tegenwoordig mee om moeten gaan zijn onopvallend, zoals kanker, hartaandoeningen en hoge bloeddruk of cholesterol.

U komt vaak pas achter het probleem als er al teveel schade is. Problemen in ons lichaam zijn het gevolg van een ongebalanceerd zenuwstelsel. Dit stelsel kan bijvoorbeeld te weinig gestimuleerd worden, zoals bij kinderen met ADHD. Andersom kan het natuurlijk ook: te gespannen zenuwen leiden tot gespannen spieren of een onregelmatige stoelgang. Ook komt het voor dat het zenuwstelsel soms te weinig en soms te veel gestimuleerd wordt. Te denken valt aan migraine of moeheid.

Hoe staat het met uw zenuwstelsel en kunt u dat bewijzen? Dat is moeilijk, want het lichaam is heel dynamisch. U kunt te weinig gestimuleerd zijn, uit balans zijn of zelfs uitgeput zijn en uw lichaam gaat gewoon door en voelt prima aan. Tot nog toe konden we het zenuwstelsel alleen controleren door de temperatuur van de huid te meten en te testen hoe actief de spieren waren. Maar nu kunnen we met een apparaat dat de Bioscope heet wel acht nieuwe dingen meten.

Na een uitgebreide analyse krijgt een patiënt te horen of alles goed met hem is. Hierdoor kunnen we binnen de chiropractie geweldige resultaten behalen. U kunt zichzelf in balans brengen en uw leven verbeteren. Dit hadden we jaren geleden moeten weten.

Bel eens voor een afspraak of kom gewoon even langs.