Activiteit is een van de mooiste geschenken die we ons lichaam kunnen geven. Bewegen is leven en zonder beweging lopen we een groter risico op ziektes en chronische gezondheidsproblemen op latere leeftijd. De beste manier om met lichaamsbeweging om te gaan is door bereid te zijn om te leren.

Als u wilt leren gewichtheffen, ga dan naar een sportschool en vraag een trainer om een programma voor u te maken en het u te leren. Ook is het belangrijk om de bewegingen aan een ander te kunnen leren. Leer de oefeningen zo goed dat u ze kunt overdragen aan uw partner. Daarnaast is het van belang dat u de bewegingen ook echt toepast. Als u het geleerd heeft, doe het dan ook! Door het geleerde in de praktijk te brengen, wordt het echt de moeite waard.

Om dus succesvol te bewegen moet u een oefening leren, onderwijzen en ook toepassen in het dagelijks leven. Zo kunt u uw gedrag veranderen en de volgende supersuccesvolle bewegingsgewoonte tot een echte gewoonte maken.

De eerste supersuccesvolle bewegingsgewoonte is: wees pro-actief! Beweging helpt u alleen als u het uit vrije wil doet en echt wilt veranderen. De mensen die ik ken die echt goed bewegen, kiezen hier heel bewust voor.

De tweede gewoonte is het hebben van een plan. Goede lichaamsbeweging is gepland. Of het nu het plan is om iedere week 10 kilometer te rennen of om gewicht te heffen volgens een programma. Maak een plan, zet het op papier en zorg dat het streven er is.

De derde stap is het stellen van prioriteiten. Beweging en oefeningen moeten niet als laatste aan bod komen. Wees pro-actief en maak van lichaamsbeweging een belangrijke prioriteit. Verander uw levensstijl.
De vierde gewoonte heeft alles te maken met validatie. Iedereen wil na het sporten gelijk resultaten zien. We willen zeker weten dat we resultaten boeken. Wees er bewust van dat deze resultaten niet zomaar komen. Kijk naar uw doelen en begrijp dat, net als bij de chiropractor, resultaten niet ineens verschijnen. Als u niet sportte, dan kan het wel twaalf weken duren voordat u verschil ziet. Net als bij de chiropractor treden permanente en langdurige resultaten pas na acht tot twaalf weken op. Het kost uw lichaam tijd om te veranderen, om zich aan te passen. En verandering komt alleen maar als u consistent bent. Begin aan het sporten door aan het einde te denken. Actieve mensen denken altijd aan het uiteindelijke doel, niet aan de start.

Gewoonte vijf: zoek altijd naar een win/win-situatie bij het sporten. Soms lijkt beweging geen verschil te maken. In zo’n geval zit de winst hem in de toewijding die u voelt. Sport hoeft niet moeilijk te zijn. Is het dat toch, denk dan aan het uiteindelijke doel: een beter leven.

De zesde gewoonte: beweeg creatief en met respect voor uw lichaam. Zorg ervoor dat u altijd een uitdaging hebt. Hierdoor groeit u.

De laatste gewoonte heeft alles te maken met uzelf vernieuwen.

Lichaamsbeweging is precies dat: beweging. Door meer te bewegen wordt het leven beter. Als u traint dan vernieuwt u zichzelf. Hierdoor krijg u meer energie en zin in het leven.