Hebben ze een bepaalde denkwijze en zit er een diepere gedachte achter hun methodiek? Veel mensen realiseren zich niet dat doctoren op verschillende manieren naar hun praktijk kijken. Ook doktoren hebben allemaal zo hun eigen geloof en identiteit. Hoe uw dokter over gezondheid denkt, heeft rechtstreeks invloed op de zorg die u ontvangt.

Onze praktijkcoach heeft zeven denkwijzen voor dokterspraktijken gevonden. Doctoren gaan volgens hem uit van pijn, het lichaam als geheel, wellness, neurologische aspecten, energievelden, spiritualiteit en biofeedback.

De meest basale vorm van zorg is die op basis van pijn en symptomen. De meest geavanceerde vorm is de spirituele weg. De juiste docter voor u, gelooft in dezelfde dingen als uzelf. Als u zich het liefst alleen baseert op pijn en symptomen, dan is een pijnstiller vaak al een goede oplossing voor uw problemen. Pijn is hoe uw lichaam u vertelt dat er iets mis is.

Ook symptomen die geen pijn zijn, geven aan dat er iets niet in orde is. Kijkt u dus alleen naar pijn, dan neemt u uw lichaam de mogelijkheid om van binnenuit te herstellen af.

De reden dat het niet goed gaat met het zorgsysteem is dat we er vanuit gaan dat onze gezondheid is samen te vatten in het aan- of juist afwezig zijn van symptomen. Veel mensen begrijpen doctoren die opereren vanuit een ander uitgangspunt niet goed.

Als u binnenkort weer eens bij een dokter bent en uw symptomen bespreekt, bedenkt u zich dan eens of die doctor de symptomen alleen wil wegnemen of een informatie uit deze symptomen probeert te halen over de oorzaak van uw probleem. Wilt u deze oorzaak namelijk aanpakken, dan moet u verder gaan dan alleen de symptomen aan te pakken.