opleiding tot chiropractorUit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat chiropractie een veilige en efficiënte behandelmethode is met zeer goede resultaten. Er zijn dan ook niet voor niets wereldwijd 90.000 Chiropractoren actief. Hiervan houden 250 praktijk in Nederland.

Door het lezen van vele boeken en vakbladen (o.a. The British Medical Journal, The Chiropractic Report, European Journal of Chiropractic) en het volgen van verschillende cursussen blijven wij up to date en kunnen wij u de zorg bieden die u verdient. Ook als de reguliere gezondheidszorg zegt niets meer voor u te kunnen betekenen, kan chiropractie wellicht een oplossing bieden.

Kortom: een chiropractor heeft, over het algemeen, een hoge opleiding, beschikt over verschillende behandeltechnieken, heeft een goede kennis van het beoordelen van röntgenfoto’s en is, door de Engelstalige achtergrond, snel en exact op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen. Ook werkt een chiropractor onafhankelijk, een groot verschil met andere groepen binnen de Nederlandse gezondheidszorg.

Voor een studie tot chiropractor is een VWO-diploma vereist. Na een medische universitaire studie van vier tot zes jaar volgt de specialisatie chiropractie. Deze specialisatie duurt eveneens minimaal vier jaar.

Daarnaast volgt een aankomend chiropractor ook een opleiding 
in het maken en analyseren van röntgenfoto’s, bloedanalyse en medicijnleer. Helaas zijn de handelingen, zoals medicijnen voorschrijven en opereren, in Nederland voorbehouden aan artsen.

Ook orthopedie, neurologie, anatomie, fysiologie etc. behoren tot het chiropractisch curriculum. Chiropractoren mogen zich dan ook de best opgeleide specialisten noemen op het gebied van manipulaties van gewrichten.

In Nederland is het (nog) niet mogelijk een studie te volgen die opleidt tot chiropractor. Men moet hiervoor naar landen als Engeland, Frankrijk, Denemarken, Noorwegen, Verenigde Staten, Canada, Australië of Japan. De Engelstalige landen zijn binnen de chiropractie dus toonaangevend.

Voordeel hierbij is dat de student leert Engelstalige medische teksten te
lezen, waardoor men later geen problemen ondervindt bij het lezen van de vele medische publicaties.

U kunt ook meer informatie van de Nederlandse Chiropractie Associatie krijgen