Een huilbaby is voor beide ouders onnoemlijk zwaar werk. Je hart breekt als je continue het gehuil van je kleine spruit hoort, het gaat door merg en been. Je gaat wiegen, heen en weer lopen, stukje rijden met de auto, maar het helpt niet of nauwelijks. Je bent kapot van vermoeidheid en raakt geïrriteerd naar je partner, maar soms ook naar je kind. Wat kun je doen om dit een halt toe te roepen?

Op begrip van je omgeving hoef je ook niet altijd te rekenen. Natuurlijk, ze zijn aardig en meelevend en bedoelen het allemaal goed, maar opmerkingen zoals: “die van mij huilde ook veel” of “zou het niet aan je melk kunnen liggen?” zit je niet echt op te wachten. Familie helpt natuurlijk mee, maar die zijn er niet 24 uur per dag / 7 dagen per week, hoe goed ze het ook allemaal bedoelen. Je staat er uiteindelijk alleen voor!

Wat is een huilbaby?

Technisch gezien wordt er van een huilbaby gesproken als de baby voor een periode van drie weken, meer dan 3 uur per dag huilt. En dit laatste voor drie dagen per week minimaal. Natuurlijk zal deze definitie jou een zorg zijn. Je eigen moedergevoel verteld je echt wel of dit ‘normaal’ huilgedrag is of niet. Ongeveer 10% van alle baby’s worden aangemerkt als huilbaby. Een leuk weetje, maar je staat er nog steeds alleen voor.

Hoe moet ik hiermee omgaan?

Hoe moeilijk dit misschien ook is: Probeer het huilgedrag van je baby te accepteren. Probeer niet wanhopig te troosten en allerlei manieren te verzinnen om je baby af te leiden. Dit ervaart je kind als erg onrustig met als gevolg dat de baby waarschijnlijk alleen maar meer gaat huilen. Straal rust uit naar elkaar en naar je kind en probeer de aandacht van je kind af te leiden van het huilen op een positieve en rustige manier, zodat je tussen het huilen door toch contact kan leggen met de kleine.

Wat kan de chiropractor doen?

Bij het woord ‘Chiropractie’ denken de meeste mensen het eerste aan het behandelen van nek- en rugklachten bij volwassenen, en beslist niet bij kleine kinderen of zelfs baby’s. Uit een onderzoek is gebleken dat ongeveer 12% van de geboren kinderen last hebben van nekblokkades, waarschijnlijk opgelopen tijdens het geboorteproces. In veel gevallen is de baby veel aan het huilen door deze nekblokkade die bij bepaalde houdingen of handelingen pijn kan doen of irritatie kan opwekken.

Een paar symptomen van een nekblokkade zijn:

De Chiropractor kan een huilbaby prima behandelen. Deze behandeling begint eerst met een zorgvuldig lichamelijk en neurologisch onderzoek. Dit wordt gevolgd door zachte correcties van de ruggenwervels. Wees gerust: deze manier van behandelen is veilig en zacht.

Het overgrote deel van de huilbaby’s die bij ons behandelt worden zijn binnen een aanzienbare tijd van hun klachten af. Om dit even met cijfers te staven: 94% van de huilbaby’s hebben een significante verbetering binnen 2 weken (=3 behandelingen). Dit komt natuurlijk niet alleen de baby ten goede, maar ook de ouders die nu eindelijk tijd en rust krijgen om te kunnen genieten van die eerste maanden.

Ben je de wanhoop nabij? Maak snel een afspraak met de chiropractor!