Al tijdens de zwangerschap is het verstandig om een afspraak te maken met ons. Chiropractische zorg kan u en uw kind helpen bij een gezonde zwangerschap en een voorspoedige bevalling. Chiropractie is een veilige en aangename manier van behandelen en uw hele lichaam vaart er wel bij!

Lage rugpijn met gevolgen…

Tijdens een zwangerschap vinden er allerlei grote en kleine veranderingen plaats in het lichaam. De meest in het oog lopend is natuurlijk de buik: De baby groeit en de baarmoeder vergroot zich, waardoor het centrale evenwicht van je lichaam zich verplaatst. Hierdoor komt er meer druk op het bekken en de lage rug, met lage rugpijn als mogelijk gevolg. Om dit te compenseren gaan veel zwangere vrouwen een beetje voorover lopen, waardoor weer problemen in de nek kunnen ontstaan. Door deze nekproblemen kunnen weer hoofdpijn, misselijkheid en slapeloosheid optreden.

Dit is een duidelijk voorbeeld van diverse klachten die allemaal voortkomen uit één specifiek probleem. Als je tijdens je zwangerschap een afspraak maakt bij ons, gaan wij je van deze klachten afhelpen of preventief behandelen. Op deze manier geef je jezelf én het ongeboren kind een gezonde start!

Tijdens een eerste afspraak stellen wij de diagnose door veel vragen te stellen en een algemeen lichamelijk onderzoek uit te voeren. Op deze manier kunnen wij eventuele andere lichamelijke klachten lokaliseren en eventueel in verband brengen met elkaar. De behandeling op zich zal zich concentreren op de ruggenwervels door middel van drukpunt technieken. Door de toepassing hiervan kunnen wij eventuele blokkades in je zenuwstelsel op een effectieve manier verhelpen.

Bekkeninstabiliteit

Instabiliteit van het bekken wordt ook wel symfysiolyse genoemd. Dit kan voorkomen tijdens de zwangerschap, maar ook na de zwangerschap. De oorzaak hiervan ligt in het feit dat door de hormoonwisselingen de gewrichtsbanden in het lichaam verweken en daardoor in principe verzwakken, waardoor het bekken de last van het lichaamsgewicht niet meer kan dragen. Dit kan pijn geven bij het zitten, staan en lopen. In een later stadium zal liggen ook niet meer comfortabel zijn.

De behandeling van een instabiel bekken is beslist niet hetzelfde als een behandeling van een fixatie of een blokkade in het bekken. Door middel van stabiliserende chiropractische correcties en oefeningen wordt het bekken weer gestabiliseerd. Daarnaast wordt de behandeling geconcentreerd op het creëren van de juiste spierbalans rondom het bekken. Als extra ondersteuning kan er ook gebruik gemaakt worden van een bekkenband.

In het algemeen is het heel verstandig om een afspraak te maken met Chiropractie Westland. Ook al heb je niet direct klachten! Juist de preventieve werking van een behandeling kan erger voorkomen in het eindstadium van de zwangerschap. Op deze manier helpen wij je om jezelf, en dus je ongeboren kind, zo gezond mogelijk te houden. Iedereen zal dan fit aan de start staan als de bevalling begint!

Ben je zwanger?  Maak dan vandaag nog een afspraak!