Aloë Vera is de gel uit een cactusachtige plant waar al sinds mensenheugenis medicinale krachten aan wordt toegeschreven. En wat de oude Grieken konden, kunnen wij nu ook. Aloë Vera is nu overal verkrijgbaar waardoor iedereen mee kan profiteren van dit medicinale natuurproduct.

Al sinds mensenheugenis is de mensheid op zoek naar natuurlijk middelen voor de schoonheid, om kwaaltjes te genezen of om zelfs ergere ziektes te genezen. De meeste gevonden middelen komen in de categorie kwakzalverijen hebben alleen maar een positieve uitwerking op de financiën van de verkoper. Maar soms springen er echt dingen uit zoals groene thee en Aloë Vera. Beide producten worden sinds een aantal jaren steeds populairder bij wetenschappelijke onderzoeken, met over het algemeen een positief resultaat. Met als direct gevolg dat het ook populairder wordt bij het grote publiek. Laten we Aloë Vera eens onder de loep nemen.

Wat is Aloë Vera?

Het ‘wondermiddel’ Aloë Vera is het sap en de gel uit een cactusachtige plant genaamd Aloë Vera Barbadensis. Er zijn ook ander soorten Aloë Vera planten, maar deze geeft de hoogste kwaliteit met de meeste voedingsstoffen. De gels en het sap wordt gewonnen uit de dikke bladeren en worden verwerkt in allerlei producten: van schoonheidsmiddelen tot nagenoeg pure sap om te drinken.

De geschiedenis van Aloë Vera

In de geschiedenis komen we Aloë Vera vele malen tegen, zelfs in de bijbel! Eén van de meest bijzondere verhalen, onbevestigd overigens, is dat Cleopatra de gel gebruikte voor haar huid. Iedereen dacht in die tijd dat ze daar haar schoonheid aan had te danken.

In de loop van de tijd werd Aloë Vera steeds bekender om haar wonderbaarlijke eigenschappen, alleen was er één groot nadeel: De werkzame stoffen uit de gel verdwenen binnen 6 uur na de oogst. Met andere woorden, alleen de mensen die een plant binnen handbereik hadden konden hiervan profiteren.

Het was de apotheker uit Texas, Dr. Bill C. Coats, die een procedé ontwikkelde waardoor de gewonnen gel uit de plant gestabiliseerd werd en dus vervoerbaar was. Na deze ontdekking werd Aloë Vera steeds populairder over de hele wereld.

De gezondheidsvoordelen van Aloë Vera

Een aantal gezondheidsvoordelen van het drinken van Aloë Vera is inmiddels wetenschappelijk onderzocht of zijn nog in onderzoek. Maar over het algemeen zijn de resultaten vrij positief. Om even een opsomming te geven met de gezondheidsvoordelen:

Drinken van Aloë Vera

Aloë Vera wordt in vele vormen gebruikt tegen kwaaltjes en kan zowel inwendig als uitwendig gebruikt worden. De gemakkelijkste en meest effectieve manier is om het sap gewoon op te drinken. De smaak is wat bitter, dus is het verstading om het te mengen met sinaasappelsap en eventueel wat honing om het zoeter te maken. De hoeveelheid per dag is verschillend van mens tot mens, en verschilt ook per doelstelling. Maar als je Aloë Vera drinkt om je algemene gezondheid te verbeteren kun je volstaan met 80 tot 120 ML per dag. Drink het glas bij voorkeur in de morgen, 20 minuten voor het ontbijt. Op die manier krijgt het lichaam de kans om de voedingsstoffen maximaal in het lichaam op te nemen.

Nieuwsgierig geworden? Probeer het gewoon eens, het kan nooit geen kwaad want het is een volledig natuurlijk product. En proberen betekend in ieder geval 2 maanden volhouden voordat e het maximale resultaat zult behalen. En dan daarna volhouden: Iedere dag 1 glas!