Door koud en guur weer buiten, en droge hete lucht binnen, krijgt je huid heel wat te verduren in de wintermaanden. Je huid wordt droger, begint te schilferen, jeukt en voelt niet prettig aan. Krabben maakt dit alleen nog maar erger. Een droge huid is niet schadelijk voor je gezondheid, maar lastig is het wel. Gelukkig is hier wat aan te doen!

Wat is een ‘droge huid’?

In een normale situatie worden de bovenste huidlagen gevoed vanuit de onderliggende huidlagen. Op de bovenste huidlaag bevindt zich een mengsel van vettige stoffen die ook uit de onderliggende huidlagen komt. Dit zeer dunne laagje talg beschermd je huid en houdt het soepel en zacht. Een tweede, belangrijke, functie van dit talg is om overmatig vochtverlies via de huid te voorkomen.

Als dit hele proces wordt verstoord, door een droge en gure omgeving, droogt de bovenste laag een beetje uit en begint te jeuken en te schilferen. We spreken dan van een droge huid.

Wat kun je doen om dit te voorkomen?