Je kent het vast wel: je bent continue gestrest en je krijgt het gevoel dat alles veel te snel gaat.  Deze stress uit zich in een misselijk gevoel, diarree of maagpijn. Ook kunnen als gevolg van stress paniekaanvallen en, in het ergste geval, een complete black-out opleveren.

Het is erg belangrijk om regelmatig op een goede manier te ontspannen. Je lichaam en geest aan een constante stress blootstellen is een slecht idee. Zodra stress een onderdeel van je lichaam en geest geworden is, ben je eigenlijk al te laat en sta je op nominatie voor een burn-out of overspannenheid. Maar hoe kun je ontspannen? Natuurlijk kun je met een pilsje op de bank gaan zitten. Misschien werkt het, maar er zijn effectievere en gezondere methodes.

Waarom ontspannen?

Om te ontspannen kun je diverse technieken toepassen. Deze technieken kun je overal uitvoeren en zijn erg gemakkelijk om aan te leren. Je kunt er heel veel stress-symptomen mee verbeteren, zoals:

Ontspanningstechnieken

Er bestaan verschillende, beproefde, technieken om te ontspannen. Deze technieken zijn stuk voor stuk gemakkelijk om aan te leren, je hebt er heel weinig plaats voor nodig en je kunt het in de meeste gevallen overal gebruiken.