Masseren bestaat in allerlei vormen, die ieder een ander doel dienen. Een massage kan je goed doen, op allerlei gebied. Niet alleen kan een massage therapeutisch zijn, na bijvoorbeeld een blessure, maar ook ontspannend. Laten we eens op een rijtje zetten wat een massage allemaal met je kan doen.

Waarom een massage?

Een massage hoeft beslist niet altijd een medisch reden te hebben. Heel veel mensen maken regelmatig een afspraak, omdat ze een massage gewoon erg prettig vinden, net als een rondje sauna. Om welke reden je ook een massage neemt, het is goed voor zowel lichaam als geest.

Ontspannend

Na een drukke werkweek hebben veel mensen last van stress. Dit manifesteert zich in stijve en verkrampte spieren, met name in de schouders, nek en rug. Als deze spanning blijft hangen, kan dit op termijn zorgen voor lichamelijke klachten. Een goed uitgevoerde massage zal deze spanning verminderen of zelfs verwijderen, waardoor de kans op verdere lichamelijke klachten minimaal is.

Quality time

Je hebt niet altijd een medische reden nodig om jezelf eens lekker te laten verwennen. Neem eens wat tijd voor jezelf en laat je heerlijk masseren. De ontspanning en de aandacht zal je goed doen!

Hernieuwde energie

Een correct uitgevoerde massage zal de doorstroming van energie in je lichaam bevorderen. De spanningen in je spieren worden hierdoor losgelaten, en er komt ruimte voor hernieuwde energie.

Een massage door je partner

Om verschillende redenen, wordt er ook vaak een massage gegeven door de partner. Dit is natuurlijk niet altijd een professionele massage, en zal dus niet het maximale effect geven. Maar ondanks dat, kan het heel prettig en ontspannend zijn! De warme aanraking van de handen van je partner geeft je een veilig gevoel, terwijl een massage de partners ook dichterbij elkaar kan brengen.

Wat gebeurt er tijdens een massage?

De prikkels die je lichaam ontvangt tijdens een massage gaan via hele gevoelige zenuwen, via je ruggenmerg, naar je hersenen. Vanaf de hersenen gaat direct daarna een signaal naar je bloedvaten die direct gaan reageren. Uiteindelijk worden alle afvalstoffen uit de spieren gemasseerd, en er is een directe verbetering in de doorbloeding van de huid en de spieren.

Na een massage voel je jezelf loom en vermoeid. De oorzaak hiervan  ligt in het feit dat alle weggemasseerde afvalstoffen nog moeten worden afgevoerd door het lichaam. Voor de beste resultaten is het dus belangrijk om veel water te drinken. Op deze manier worden alle afvalstoffen snel afgevoerd en voel je je als herboren!

Het doel van een ontspannende massage

Een massage, gegeven door een professional, is zeer effectief en heeft verschillende doelen:

Maar massage kan ook op een specifieke klacht toegepast worden. Een goed uitgevoerde massage heeft een zeer gunstige uitwerking op de volgende onderdelen van je lichaam:

Zin in een professionele massage?

Als je zin hebt in een ontspannende en energie vernieuwende massage, kun je terecht bij Chiropractie Westland. Wij masseren niet alleen mensen die daar een medische behoefte aan hebben, maar juist ook de mensen die dit gewoon fijn vinden, en even lekker willen ontspannen. Maak snel een afspraak!