Voel jij dat ook regelmatig? Halverwege de middag begint je maag te rommelen en heb je vreselijke trek. De gang naar de snoepautomaat is snel gedaan, maar echt gezond is dit niet. Suikers geven je even een hele korte boost, maar daarna zak je twee keer zo snel weer in, en voel je je nog slechter. Welke powersnacks kun je meenemen, en werken wél goed?

Slim vullen van je broodtrommeltje

Als je in de ochtend je broodtrommeltje vult, wat zit daar dan in? Denk daar eens kritisch over na, want naast de boterhammen zal er ook snel een chocoladereep en andere zoetigheid in verdwijnen. Dit zal een kortstondige energie-boost geven, en op termijn wordt je hier dikker van. Niet erg slim dus. Maar wat dan wel?

Yoghurt, banaan, granen

Neem wat fruit mee. Hierbij kun je denken aan een banaan, een appel of een sinaasappel. Ook een kiwi kan erg verfrissend zijn, en tevens de lekkere trek stillen. Je kunt ook een tupperware-bakje met yoghurt meenemen, en daarnaast een zakje met granen of cornflakes. Op het moment dat je dit gaat eten, voeg je het bij elkaar om te voorkomen dat het een oneetbare, papperige substantie wordt.

Volkorenbrood

Er zijn nog steeds mensen die alléén maar witbrood eten. Is misschien wel lekker, maar vult niet echt. Na het eten hiervan heb je snel weer honger! Het is verstandiger om lekkere gevulde volkorenbrood mee te nemen. Wat echte roomboter erop, en belegd met stevige kaas of vlees.

Mueslirepen

Naast de bekende boterhammen, kun je ook enkele mueslirepen meenemen. Mueslirepen zijn smakelijk, gezond, en stillen de trek tussen twee maaltijden. Je kunt mueslirepen in allerlei varianten en smaken kopen. Let wel even op het etiket, want er zijn ook mueslirepen die weer heel veel, soms slechte, suikers bevatten. Mueslirepen uit de bio-winkel zijn aan te bevelen!

Vissalade

Een schaaltje met een vissalade van zalm of tonijn is een hele goede keuze. Deze vissoorten bevatten veel omega-3 en omega-6 vetzuren. Deze helpen niet alleen bij het onder controle houden van je cholesterol, maar ook helpen ook je brein actief en alert te houden. Op deze manier kun je je optimaal concentreren op je werk.

Water

Is water ook een powersnack? Jazeker! Op kantoor drink je waarschijnlijk relatief veel koffie. Je hebt dan meestal niet in de gaten dat je nagenoeg chronisch gedehydrateerd bent. Dehydratie (uitdroging) van het lichaam heeft direct invloed op het functioneren van het lichaam. Met name de hersenen reageren hier heel sterk op in de vorm van hoofdpijn. Daarnaast vult water ook de maag, dus heb je minder snel een hongergevoel. Als je het goed wilt doen, zou je ongeveer 1,5 liter water per dag moeten drinken.

Advies

Kies niet voor de snelle oplossing door het eten van een chocoladereep of andere slechte zoetigheden die nagenoeg geen effect hebben. Denk eens goed na wat je lekker vindt uit bovenstaand lijstje, en vul je broodtrommeltje met verstand!