Natuurlijk hebben we allemaal wel eens last van een griepje of een verkoudheid. Dat is bijna onvermijdelijk in ons koude kikkerlandje. Maar als je echt regelmatig last hebt van allerlei kleine, en ogenschijnlijk onbeduidende, ziektes en kwaaltjes, dan is er waarschijnlijk meer aan de hand.

Kijk eens heel kritisch naar jezelf en naar je manier van leven: Eet je wel goed? Beweeg je regelmatig? Heb je overgewicht? Allemaal zaken die aan de grondslag kunnen liggen van jouw regelmatig terugkerende ongemakken.

Herken jij de volgende verschijnselen: Beroerd, duizelig, misselijk, zwak, moe, verkouden, griep, koorts etc. etc.? Zijn er een aantal die op jou van toepassing zijn? Niet altijd zijn dit soort kwaaltjes toe te schrijven aan een bepaalde oorzaak. Wel is duidelijk dat je dit soort zaken kunt vermijden, of in ieder geval beter weerstand kunt bieden. Hoe? Door de volgende tips ter harte te nemen.

Regelmatig ziek door slecht eten

Slecht eten is één van de grootste oorzaken voor regelmatig ziek zijn. Het is in de meeste niet het geval dat het eten per definitie slecht is, maar in ieder geval niet gevarieerd genoeg en ook niet altijd even gezond. Maak voor de zekerheid eens een afspraak met je huisarts voor een bloedprik. Je huisarts kan kijken of je lichaam over alle noodzakelijke voedingsstoffen beschikt.

Regelmatig ziek door allergieën

As je regelmatig ziek bent, is er een vrij grote kans dat je last hebt van één of meerdere allergieën. Denk hierbij aan huisdieren, huisstofmijt, melk, bonen, granen etc. etc. Laat jezelf eens uitgebreid testen als je je vaak moe en lusteloos voelt.

Regelmatig ziek door onvoldoende bewegen

Voldoende bewegen is een erg efficiënt middel om te voorkomen dat je vaak ziek bent. Sporten versterkt je immuunsysteem en je algehele lichamelijke weerstand. Je voelt je fitter, sterker en vitaler, en je kunt op die manier beter weerstand bieden aan virale infecties en bacteriën.

Regelmatig ziek door een slechte vochtbalans

Ieder proces in je lichaam is nagenoeg volledig afhankelijk van water. Als je dus niet voldoende water drinkt, is het logisch dat je ziek wordt, of in ieder geval minder weerstand hebt. Drink daarom minstens 1,5 liter water per dag om processen zoals bijvoorbeeld de hersenactiviteit, stofwisseling, spierfunctionaliteit en spijsvertering goed op gang te houden.

Regelmatig ziek door overgewicht

Overgewicht wil zeggen dat je te zwaar bent. Zwaarlijvigheid of obesitas wit zeggen dat je VEEL te zwaar bent. Een overgewicht gaat ten koste van je algemene conditie en gezondheid. Daarbij komt het feit dat ook je mentale en je emotionele gesteldheid hier onder gaan lijden. Probeer dus je vetpercentage en je gewicht onder controle te krijgen, en te houden!

Regelmatig ziek door slechte stofwisseling

Je metabolisme heeft te maken met al de lichaamsprocessen rondom alles wat met bouwstoffen te maken heeft. Als dit niet goed werkt, is de kans groot dat je regelmatig ziek bent. Ga daarom eens naar de huisarts voor een controle op stofwisselingsziekten en orgaanafwijkingen.

Regelmatig ziek door een slecht functionerend immuunsysteem

Zodra je immuunsysteem niet goed functioneert, hebben indringers in je lichaam een grote kans van slagen. Een niet goed functionerend immuunsysteem gaat heel vaak samen met griep, verkoudheid, koorts en/of holte-ontstekingen.

Regelmatig ziek door gebrekkige spijsvertering

Een gebrekkige spijsvertering wil zeggen dat niet alle nodige bouwstoffen en voedingsstoffen uit het voedsel wordt opgenomen door je lichaam. Daarnaast heb je last van symptomen zoals buikpijn en maag-darm klachten.

Als je een aantal van de zaken herkent, ga dan eens langs bij je huisarts voor een volledige check-up. Ook je Chiropractor kan je hierbij helpen, door blokkades in je lichaam te lokaliseren en op te heffen. Dit zal uiteindelijk resulteren in een beter en vooral sterker functionerend lichaam.