De één wat meer dan ander, maar allemaal hebben we wel eens last van eeltvorming onder je voeten. Als dit té veel wordt kan dit erg hinderlijk zijn, en soms zelfs pijnlijk. Lees in dit artikel over wat eelt precies is en hoe je eelt kunt voorkomen!

Wat is eelt precies?

Eelt is een verdikte hoornlaag, de dode laag huidcellen die het bovenste deel van de opperhuid vormen. Eelt kan er glazig uitzien, en heeft vaak een bruinige of gelige kleur. Eelt is op zich helemaal niet erg. Nog sterker, een klein beetje eelt is juist goed en werkt als een beschermend laagje onder je voeten. Maar teveel eelt is erg onprettig, en kan soms pijnlijk zijn. Daarnaast ga je op de lange duur verkeerd lopen en staan waardoor ook rugproblemen kunnen ontstaan.

Oorzaken van eeltvorming

Eeltvorming onder je voeten kan verschillende oorzaken hebben. Welke oorzaak ook voor jou geldt, doe er iets aan voordat het pijnlijk gaat worden en je eventuele rugklachten kunt krijgen.

Eeltvorming voorkomen

Eelt is gemakkelijk te voorkomen of te verwijderen, mits je op een aantal zaken let. Een beknopt overzicht van de gebruikelijke methodes en voorzorgsmaatregelen:

Het wordt heel erg vaak onderschat, maar het is écht belangrijk om overtollig eelt te verwijderen, om zo veel mogelijk een natuurlijk houding aan te kunnen nemen. Dit is beter voor je lichaam, en speciaal voor je rug.