Geluk is voor iedereen een ander begrip: Voor de één is veel geld verdienen het toppunt van geluk, voor de ander een fijne relatie, en voor weer een ander is die toppositie het toppunt van gelukkig zijn. In dit artikel géén tips om meer geld te verdienen of hoe een partner te vinden, maar tips om dichter bij jezelf te komen, om van jezelf te houden en jezelf te accepteren zoals je bent.

Want gelukkig is dat nog steeds dé manier om je gelukkig te voelen. Op het moment dat je het geluk vanuit jezelf gevonden hebt, komt die leuke relatie en die fijne baan vanzelf!

Iedere dag in de spiegel kijken

Je eigen spiegelbeeld kan soms erg confronterend zijn: Dat aankomende buikje en die dikke billen zijn helemaal niet leuk om te zien, dus mijdt je de spiegel maar. Toch is dit helemaal niet nodig om bang te zijn voor je eigen spiegelbeeld. Je moet gewoon op een andere manier kijken! De eerste stap naar een gelukkiger leven, is te accepteren hoe je eruit ziet.

Natuurlijk kun je gaan sporten om dat buikje te laten verdwijnen, of naar de dokter om die vervelende moedervlek weg te laten halen. Je kunt alles doen om je spiegelbeeld te wijzigen, maar doe dit wel met de juiste motivatie. Ga niet sporten om alléén maar af te vallen, maar ga sporten om jezelf beter te voelen doordat je een betere conditie krijgt en een beter vetpercentage. Dat je spiegelbeeld hier ook blij mee is, is mooi meegenomen en laat je vast ook beter voelen!

Je lichaam is niet perfect, en dat is een feit waar je mee zult moeten leven. Wat je moet accepteren is het feit dat deze imperfecties voor jou uniek zijn, en maken tot wat je bent!

Wees blij met iedere dag

Zodra iedere dag hetzelfde is, komt er heel snel een sleur om de hoek kijken. Natuurlijk moet je iedere dag naar je werk, en moet je koken en afwassen. Maar verzin iedere dag iets leuks om naar uit te kijken. Die leuke film in de bioscoop, avondje uit met je partner of met je vrienden. Is er niks op tv en zijn al je vrienden bezet? Nodig dan je buren uit voor een kopje koffie of ga een lekkere wandeling maken. Doe iedere dag iets leuks waarbij je niet bang moet zijn om iets nieuws of afwijkends te proberen. Iedere dag moet gewoon leuk en spannend zijn!

Geniet van alle kleine dingen om je heen

Kijk eens om je heen als je op straat loopt: Er zijn zoveel momenten en kleine voorvallen die je doet glimlachen. Probeer het eens om om je heen te kijken en geniet van die spelende kinderen, die mooie voorgevel van dat oude grachtenpand, die leuke man/vrouw die voorbij loopt of dat oudere stel wat nog steeds hand in hand, smoorverliefd, over straat loopt.

Je leeft nu

Ben jij ook zo’n type die alleen maar kan denken aan wat er in het verleden gebeurt is, of over wat er komen gaat? Probeer dan ook eens ruimte in je hoofd te maken voor het ‘nu’. Geniet van alles wat er op dat moment plaatsvindt. Zorg dat iedere dag een geschenk is. Eigenlijk moet je van iedere dag genieten, alsof het de laatste dag van je leven is!

Wakker worden met muziek

De manier waarop je dag begint, kan de dag maken of breken. Gooi die irritante wekker de deur uit, of vernietig deze op een rituele manier met een hele grote hamer. Zet daarna de wekker op je smartphone, je iPod of iPhone, en wordt wakker met je favoriete muziek. Het zo veel prettiger dan wakker worden met dat irritante ‘rrrringgggg’!

Nog 5 tips voor een gelukkiger leven

In het volgende artikel ga je nog 5 zéér bruikbare tips vinden.