Hebben jullie net een baby gekregen? Dan zal je dit vast en zeker kunnen herkennen. Een nacht ongestoord doorslapen kun je even vergeten, en uitslapen staat al helemaal niet meer op het programma. Alles draait natuurlijk om het ritme van de baby, maar dat gaat wel ten koste van jullie gezondheid, jullie relatie en jullie gemoedstoestand.

Even een paar feiten op een rijtje

Een gemiddeld mens, dat wil zeggen een volwassene, heeft 7 uur slaap per dag  nodig. Misschien zal je denken dat dit op jou niet van toepassing is, maar die tijd heb je gewoon nodig om je lichaam de kans te geven om zich te herstellen van alle inspanningen en indrukken van de vorige dag. Je spieren moeten zich ontspannen. In je slaap wordt je hartritme vertraagd, evenals je ademhaling en je hersengolven.

Nu jullie een baby hebben, en misschien inmiddels al meer kleine kids, slaap je erg onregelmatig, en meestal haal je de benodigde 7 uren slaap niet. Dit slaaptekort kan in het eerste levensjaar van je baby oplopen tot wel 750 uren. Direct gevolg is dat je uitgeput op je werk verschijnt, je jezelf heel slecht kunt concentreren, en je maar aan één ding kunt denken: Je wilt slapen!!!!

De gevolgen van slaapgebrek

De gevolgen van het gebrek aan slaap worden heel vaak ernstig onderschat. Op de korte termijn vermindert je spraak- en concentratievermogen, je besluitvaardigheid en je reactiesnelheid. Ook kan je gevoel voor tijd en ruimte flink afnemen. Op het moment dat het slaapgebrek niet al té vaak voorkomt, kun je hier vrij snel van herstellen. Maar als het slaapgebrek structureel is, waar veel jonge ouders mee te maken hebben, wordt je gezondheid heel sterk beïnvloed, zowel fysiek als mentaal. Als dit echt te lang duurt, kun je ook nog last krijgen van een forse depressie. Niet iets om naar uit te kijken!

Huilbaby

Een speciaal geval is een huilbaby. Soms is het erg lastig om een huilbaby te definiëren, want iedere baby heeft natuurlijk zijn of haar momenten dat het huilt. Dit is onvermijdelijk. Over het algemeen wordt de volgende definitie gehanteerd:

Een baby is een huilbaby wanneer het 3 dagen per week, minimaal 3 uur per dag huilt. En dit voor een periode van 3 achtereenvolgende weken.

Leuk, zo’n definitie, maar dat zal jou een grote zorg zijn: Jouw moedergevoel zegt over het algemeen al genoeg. Jij weet het beste wanneer er iets speciaals aan de hand is met de kleine.

Ouders van huilbaby’s stuiten heel vaak op onbegrip van de omgeving, samen met alle goedbedoelde opmerkingen. En uiteindelijk sta je er toch alleen voor.

De Chiropractor kan  een huilbaby prima behandelen. Deze behandeling begint eerst met een zorgvuldig lichamelijk en neurologisch onderzoek. Dit wordt gevolgd door zachte correcties van de ruggenwervels. Wees gerust: deze manier van behandelen is veilig en zacht.

Het overgrote deel van de huilbaby’s die bij ons behandelt worden zijn binnen een aanzienbare tijd van hun klachten af. Om dit even met cijfers te staven: 94% van de huilbaby’s hebben een significante verbetering binnen 2 weken (=3 behandelingen). Dit komt natuurlijk niet alleen de baby ten goede, maar ook de ouders die nu eindelijk tijd en rust krijgen om te kunnen genieten van die eerste maanden.

Ben je moe en de wanhoop nabij? Bel dan snel voor een afspraak!