Iedere Nederlander heeft er wel eens last van: Lage rugpijn. Een vorm van rugpijn die ontzettend pijnlijk en lastig kan zijn, maar die gelukkig in de meeste gevallen weer vanzelf verdwijnt. Tenminste, als je goed voor je lijf zorgt, en eventueel tijdig een goede behandeling start om het herstelproces te versnellen.

De oorzaken van lage rugpijn

Lage rugpijn is pijn die veroorzaakt wordt door een overbelasting van de rugwervels. De pijn voel je tussen de onderste ribben en je billen. Lage rugpijn kan verschillende oorzaken hebben, waarbij het meestal een combinatie is van één of meerdere van de volgende oorzaken:

Als er sprake is van chronische rugpijn, zijn de oorzaken vaak een gevolg van een andere aandoening:

Tips om de lage rugpijn draaglijker te maken

Als we spreken van ‘normale’ lage rugpijn (dus niet-chronisch), zijn er een aantal dingen die je kunt doen om de pijn draaglijker te maken en het proces van herstel zo snel mogelijk te laten verlopen:

Wij kunnen helpen!

Als je regelmatig last hebt van lage rugpijn, door welke oorzaak dan ook, maak dan snel even een afspraak met ons. Wij kunnen u advies geven en een behandeling toepassing waarbij de pijn snel weer over gaat of in ieder geval fors vermindert wordt.