Heb je soms van die momenten dat jij of je partner activiteiten tussen de lakens even niet ziet zitten? Soms kan het tijdelijk zijn, soms kan het wat langer duren. Soms gaat het vanzelf weer over en soms is er meer aan de hand.

Het is natuurlijk heel gemakkelijk om maar even een pilletje te slikken, en probleem opgelost! Er zijn allerlei libido-verhogende middelen te krijgen via internet, maar of dit inderdaad allemaal gaat werken zoals beloofd wordt is een hele grote vraag. En dan zwijgen we nog maar over de eventuele bijwerkingen en de kwaliteit. Maar wist je dat er ook andere oplossingen zijn? Oplossingen die gebaseerd zijn op je voedingspatroon. Want de werking van de pilletjes en sommige soorten voeding is gebaseerd op hetzelfde: Het opkrikken van de hormoonspiegel, waar je libido sterk van afhankelijk is.

Niet alleen is seks gewoon voor het plezier en/of voor de voortplanting van onze soort. Seks heeft nog meer functies:

We kennen natuurlijk allemaal de stimulerende werking van oesters, maar er zijn nog veel meer levensmiddelen die dezelfde werking hebben. Gewoon wat andere boodschappen doen en je zult zien dat je libido gaat veranderen:

Libido-verhogend: Koffie

Je moet natuurlijk niet overdrijven, want dan krijg je weer met andere problemen te maken, maar een bak stevige koffie helpt echt bij een wegkwijnend libido.

Libido-verhogend: Pinda’s

Naast de vele goede voedingsstoffen die in pinda’s zitten, is het eten van pinda’s ook goed voor het verhogen van de opwinding.

Libido-verhogend: Bruine rijst

Bruine rijst heeft een hele andere werking: De stoffen die in de rijst zitten bestrijden de gevoelens van seksuele aversie. De tegenzin in seks wordt dus door de Bruine rijst aangepakt!

Libido-verhogend: Avocado

De enzymen in avocado zorgen voor een verhoging van het seksplezier.

Libido-verhogend: Bananen

Bananen zijn met name heel erg goed voor de mannen. De enzymen in de bananen zijn zeer goed voor het libido. Bovendien leveren de bananen extra veel energie!

Libido-verhogend: Selderij

Selderij staat erom bekend dat deze androsteron bevat. Dit is een mannelijk hormoon dat mede verantwoordelijk is voor de opwinding van vrouwen.

Libido-verhogend: Vijgen

Vijgen bevatten heel veel aminozuren die nodig zijn voor de aanmaak van dopamine, ofwel het stofje in je hersenen die verantwoordelijk is voor een gelukkig gevoel. Uiteindelijk zijn vijgen libido-verhogend en bevorderen het uithoudingsvermogen.

Libido-verhogend: Oesters

De klassieker onder de libido-verhogende voedingsmiddelen is natuurlijk de oester. Oesters zijn zeer rijk aan dopamine en aan zink. Dit laatste is noodzakelijk voor de aanmaak van het mannelijk hormoon Testosteron.

Libido-verhogend: Zeewieren

Zeewieren bevatten veel bouwstoffen zoals calcium, ijzer en jodium. Zeewier wordt heel vaak gebruikt als lustopwekker bij zowel mannen als vrouwen.

Libido-verhogend: Asperges

Asperges zijn zeer rijk aan vitamine E en stimuleren de aanmaak van hormonen, welke natuurlijk onontbeerlijk zijn voor actieve seks.