Het is inderdaad waar: Gember is een weldoener voor je lichaam. Deze wonderplant, afkomstig uit China, heeft een zeer sterke, maar toch zoete smaak. Naast het gebruik van gember in de keuken, wordt gember ook direct ingezet voor medicinale doeleinden: Bevordering van de bloedcirculatie, verhoging van het libido en bevordering van de stoelgang zijn maar een paar van de positieve eigenschappen van deze wonderlijke plant.

Gember stamt van origine uit het verre oosten en werd ongeveer 3.000 jaar geleden ‘ontdekt’ dankzij de genezende eigenschappen. Op dit moment wordt gember over de hele wereld gekweekt, maar voorlopig blijft het verre oosten de grootste producent van gember.

Gember goed voor je gezondheidGember ken je natuurlijk als gelige poeder, dezelfde poeder die je gebruikt om lekker gemakkelijk door het eten te strooien. Maar de échte gember wordt door maar weinig mensen herkend. Het is een grijsachtige wortel die aan de binnenzijde helemaal geel is. Van deze binnenkant wordt de gemberpoeder gemaakt die nu in je keukenkastje staat.

De voordelen voor je gezondheid

Gember heeft vele verrassende voordelen voor de gezondheid, dat was inmiddels wel duidelijk. We hebben alle voordelen voor je verzameld en op een rijtje gezet:

Daarnaast heeft gember ook nog een verdovende werking, en helpt tegen griep, verkoudheid, stress en werkt slijmoplossend. En daarbij, alsof dit nog niet genoeg is, bevat Gember een zeer krachtige stof met de naam Gingerol, die je lichaam beschermt tegen dikke darm kanker. Een zeer sterke ontstekingsremmer en antioxidant.

De verschijningsvormen van gember

Zoals eerder gezegd, is de meest bekende vorm van gember in potjes, als poeder wat je in de keuken kunt gebruiken. Je kunt ook verse gember gebruiken. Dat houdt in dat je de wortel koopt in de winkel, en zelf de gember raspt.

Maar gember is ook verkrijgbaar in de vorm van Thee. Zeer smakelijk en zeer gezond!

En het leuke is dat je gember, in al haar vormen, gewoon in de normale winkel kunt kopen, goedkoop is, en dat gember geen enkele bijwerking heeft. Mooier kan het niet toch?

Comments are closed.