De wintersportvakantie staat weer voor de deur, en daarmee ook weer de stress voor de voorbereiding en de reis. Sommigen zullen het vliegtuig of de trein pakken, maar het overgrote deel van de wintersporters gaat nog steeds met de eigen auto. De wintersportvakantie is ‘maar’ een week, of een midweek, dus reistijd wordt door veel mensen beschouwd als ‘verloren’ tijd. Daarom gaat iedereen vaak ’s nachts reizen, want dat is niet verloren, anders lig je toch maar te slapen

Maar autorijden in de nacht kent veel risico’s

zeker als je je niet goed voorbereid. Wist je dat de meeste auto-ongelukken die met slaaptekort te maken hebben, gebeuren in de periode van 2 tot 6 uur in de nacht? Niet alleen gevaarlijk als je de hele nacht doorrijd, maar ook als je héél erg vroeg in de ochtend, of eigenlijk in de nacht, vertrekt. Iedereen ligt te slapen in de auto, maar de bestuurder moet wakker blijven!

De signalen dat je slaperig wordt als je autorijd in de nacht

Natuurlijk gaan je ogen dichtvallen, op het moment dat je slaperig wordt, maar dan ben je al veel te laat! Als je één of meerdere van de volgende signalen opmerkt, wordt het hoog tijd om even te stoppen om een dutje te doen:

Beperk de risico’s door een goede voorbereiding

Natuurlijk kun je nooit alle risico’s uitsluiten, maar op het moment dat je één van de voorgaande signalen opmerkt, is dat een hele duidelijke waarschuwing. Om dit allemaal zo veel mogelijk te vermijden, is het zaak om je goed voor te bereiden. Enkele tips om je nachtelijke reis niet te laten eindigen in een drama:

Een Check Up bij een Chiropractor voor dat je op vakantie gaat is een goed idee. Klik Hier om een afspraak te maken.