Quinoa is een graansoort die gebruikt kan worden zoals rijst. Het is gezonder en bevat meer vezels. Het is perfect voor deze beste quinoa salade. Het is ook lichter dan rijst, soms heb ik een opgeblazen gevoel als ik rijst heb gegeten.

Ik heb een paar heerlijke recepten gevonden om eens te proberen. Rijst of aardappels vervangen door Quinoa is een goede manier om de insulineopname in je lichaam te verminderen en je spijsvertering op pijl te houden.

Het Beste Quinoa Salade Recepten

Quinoa is hot, erg lekker én gezond. Op zoek naar een snel en lekker gezond recept kwam ik op het idee om een salade van zalm en spinazie te maken. Aangezien mijn dochter Fee van broccoli geen genoeg kan krijgen en het erg gezond is kreeg deze superfood ook een rol in dit gerecht. Heerlijk snel en simpel.

Ingrediënten

  • 1 zalmfilet
  • 2 kopjes quinoa
  • 1 zak baby spinazie (100 gr)
  • 1 stronkje broccoli (in kleine roosjes)
  • 1 /2 rode ui (dun gesneden)
  • olijfolie
  • balsamico azijn
  • 1 lepel honing
  • peper & zout

Bereiding

Stap 1

Breng een pan water aan de kook en kook de quinoa. Spoel de quinoa vervolgens met koud water om het kookproces te stoppen.

Stap 2

Snijd de brocolli in kleine roosjes en wok deze een minuut of vijf op hoog vuur. Je wilt dat de groente een stevige bite houdt.

Stap 3

Bak vervolgens de zalm naar smaak in een beetje olijfolie. Maak tegelijkertijd de dressing door olijfolie, balsamico en honing goed te mengen.

Stap 4

Tijd om de salade af te maken. Mix de quinoa, broccoli, rauwe spinazie en rode ui in een kom, voeg de dressing toe en meng het goed.

Stap 5

Verdeel de salade over de borden en verdeel de zalm over de porties. Eet smakelijk!

Beste Quinoa salade met mango en bonen

Yield: 4-6 personen

Prep Time: 10 minuten

Total Time: 10 minuten

INGREDIENTS:

  • 150-250 gram quinoa, gekookt en gekoeld
  • 1 blik black eyes peas (blik), afgespoeld en uitgelekt
  • 1 mango, in blokjes gesneden
  • 1 rode paprika, in blokjes gesneden
  • 2 stuks bosuitjes in ringetjes gesneden
  • half bosje koriander, fijn gesneden
  • 2 el kweepeer azijn
  • 2 el olijfolie
  • peper
  • zout

DIRECTIONS:

  1. Doe de mango, de paprika, de lente uitjes en de koriander in een grote kom. Doe hier de kweepeer azijn (appelazijn of rode wijnazijn kan ook) olijfolie en peper en zout bij en roer alles door elkaar.
  2. Voeg de quinoa en de bonen bij en roer goed door.
  3. Je kunt de salade direct eten of nog even in de koeling zetten zodat de smaken goed in kunnen trekken

source