• Bezoek ons

  Oranjeplein 37 Maasdijk
 • Mail ons

  info@chiropractiewestland.nl
 • Openingstijden

  8:00 – 17:00
  Chiropractie Westland Nieuws Algemeen Veel Plezier met ZygoteBody een Body Browser

  Veel Plezier met ZygoteBody een Body Browser

  Kun je je de eerste keer nog herinneren dat je gebruik maakte van Google Earth en je, via satelliet beelden, op de aarde kon inzoomen net zolang tot je je eigen auto op je parkeerplaats kon zien staan? Dezelfde verbijstering zal zich meester van je maken wanneer je ZygoteBody ontdekt.

  Je maakt met ZygoteBody een reis door het menselijk lichaam. Beweeg door de verschillende lagen van het lichaam, zoom in, roteer en verken je ingewanden op een totaal nieuwe manier. Het project bevindt zich nog in de ‘laboratoriumfase’, maar is nu al een fantastische tool. Indien je, wat leren betreft, visueel bent ingesteld, zou anatomie wel eens je nieuwe passie kunnen worden.

  Met ZygoteBody kun je bepaalde orgaansystemen en de afzonderlijke organen en botten los van elkaar bekijken. Wanneer je het onderdeel dat je wilt bekijken te pakken hebt, kun je inzoomen en in drie dimensies draaien. Alle ondersteunende structuren blijven zichtbaar om het verband te blijven zien.

  Stilstaande beelden doen deze tool geen eer aan. De interactieve versie laat zien wat je er werkelijk mee kunt doen.

  Een leuke functie die je kunt gebruiken… Je kunt alle verschillende lichaamsdelen van naamaanduidingen voorzien, en ze vervolgens ook weer weghalen. Mocht je bijvoorbeeld voor je studie de namen van alle spieren moeten leren die je pink bevat; het is allemaal mogelijk!

  Je kunt er ook op zoeken via Google. Mocht je je bijvoorbeeld niet meer kunnen herinneren waar de heupzenuw zit, dan kun je ‘heupzenuw’ als zoekwoord invoeren zodat hij vervolgens oplicht. Indien er tijdens een afspraak spieren, botten of gewrichten besproken zijn en je wilt het hier met je partner of vrienden over hebben, dan kan je ze op naam weer opzoeken.

  Je kunt voor ieder specifiek beeld dat je hebt gecreëerd, ook een link aanmaken waarmee je op elk gewenst moment terug kunt gaan naar dat specifieke beeld. Handig indien je iets met iemand wilt delen of iets wilt opslaan om eventueel in de toekomst opnieuw te raadplegen. Om bijvoorbeeld direct naar een beeld van de C1 ruggenwervel te gaan, ook wel bekend als de atlas.

  Nu ik zo met deze tool in de weer ben, zou ik willen dat er iets dergelijks beschikbaar was tijdens mijn eigen anatomielessen. Heb je kinderen of vrienden die bijvoorbeeld biologieles krijgen, stuur ze dan deze link om ze op de hoogte te stellen van dit geweldige hulpmiddel bij het leren.

  Veel plezier tijdens je verkenningstocht op zygotebody. https://www.zygotebody.com/ 

  0 comments… add one

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *