• Bezoek ons

  Oranjeplein 37 Maasdijk
 • Openingstijden

  8:00 – 17:00
  Chiropractie Westland Nieuws Artrose Artrose hoeft niet te betekenen dat je gas terug moet nemen

  Artrose hoeft niet te betekenen dat je gas terug moet nemen

  Indien één van jouw naasten lijdt aan artritis, weet dan dat dit niet het einde van een actieve manier van leven hoeft te betekenen. De generaties voor ons hebben moeten accepteren dat deze aandoening hoort bij het ouder worden en dat ze bedrust moeten houden en medicijnen moeten nemen om de toestand enigszins te verbeteren.

  De huidige deskundigen op gezondheidsgebied weten dat de juiste training en voeding ook essentieel zijn bij een effectieve behandeling van artritis en hebben een veel groter scala aan behandelingen in de aanbieding. Jouw chiropractor kan een belangrijke rol spelen bij zowel het verlichten van de pijn als bij een actievere en meer onafhankelijke manier van leven.

  Kom meer te weten over artritis en welke invloed het op je leven heeft

  Artritis verwijst niet naar één lichamelijke aandoening. Het is eerder een algemene term voor een ontsteking die de gewrichten en andere delen van het lichaam kan beïnvloeden en is een gevolg van één van de ruim honderd “reumatische aandoeningen”, zoals fibromyalgie, osteoartritis en reumatische artritis. Deze aandoeningen beschadigen de gewrichten, de botten, de spieren, het kraakbeen en ander verbindend weefsel. Hoewel artritis meestal wordt geconstateerd bij mensen van middelbare leeftijd en ouder, kan het ook jongere mensen treffen. Volgens het ‘U.S. Center for Disease Control and Prevention (CDC)’, is meer dan 22% van de Amerikaanse volwassenen (ongeveer 50 miljoen mensen) gediagnosticeerd met artritis. Pijn, zwellingen, stijfheid en een verminderde functie van de gewrichten zijn enkele van de symptomen.

  Hoewel het merendeel van de mensen beseft dat artritis pijnlijk is, weten maar weinig mensen hoe ernstig en wijdverspreid de slepende gevolgen van artritis eigenlijk zijn. Mensen met artritis hebben vaak pijn bij dagelijks terugkomende activiteiten zoals het dichtknopen van kleding of het openen van pakjes of blikjes. Ze ervaren ook vaak dat artritis hun beweeglijkheid beperkt. Daarom kunnen ze soms niet meer doen wat ze leuk vinden en brengen ze minder tijd door met vrienden en familie. De ‘American Academy of Orthopedic Surgeons’ publiceerde in oktober 1999 een bulletin waarin artritis hoger op de lijst van meest voorkomende oorzaken voor activiteitsbeperking stond dan een hartaandoening, kanker of diabetes. Meer dan tien jaar later, schat het CDC dat 21 miljoen Amerikanen te maken heeft met een bepaalde handicap als gevolg van artritis. Dit soort cijfers geeft aan dat de strategieën om artritis te behandelen meer moeten inhouden dan alleen pijnbestrijding, om succesvol te zijn.

  De rol van jouw chiropractor

  Voor veel artritis patiënten begint de behandeling nog steeds met rust en medicatie. Maar een chiropractor kan jou op twee cruciale manieren helpen om een grondige aanpak van artritis op de lange termijn te bepalen:

  • Het ontwikkelen van een trainingsprogramma gebaseerd op de behoeftes van jouw, unieke, lijf. Zo’n programma focust zich meestal op een combinatie van doelen, waaronder (1) het herstellen van het verlies aan bewegingsvrijheid in je gewrichten, (2) het verbeteren van jouw flexibiliteit en uithoudingsvermogen en (3) de toename van tonus en kracht van je spieren. Talloze klinische studies hebben aangetoond dat inactiviteit de gewrichten die getroffen zijn door artritis, nog stijver en pijnlijker kan maken. Bovendien kan inactiviteit nog meer negatieve gevolgen opleveren voor je gezondheid. Een trainingsprogramma dat op de juiste manier ontwikkeld en begeleid wordt, kan deze gevolgen tot een minimum beperken.
  • Het geven van advies met betrekking tot jouw voedingspatroon en/of voedingssupplementen waardoor de ontsteking in jouw gewrichten kan afnemen. Onderzoek suggereert dat bepaalde voedingsstoffen het natuurlijke ontstekingsmechanisme van het lichaam ofwel kunnen stimuleren, ofwel kunnen temperen. Het aanpassen van jouw voedingspatroon kan zwellingen, roodheid en pijn door artritis verminderen.

  Jouw chiropractor kan je helpen om jouw  trainings- en voedingsprogramma voortdurend aan te passen, al naar gelang de vooruitgang die je boekt, zodat je maximale winst bereikt met een minimum aan ongemak en risico.

  Communicatie is de sleutel

  Vergeet niet dat sommige soorten fysieke activiteit en voedingssupplementen meer kwaad dan goed doen, afhankelijk van de aard van jouw artritis, de getroffen gewrichten en jouw behandelplan. Een open communicatie met al jouw zorgverleners, waaronder de chiropractor, huisarts en eventuele specialisten die jou behandelen, is dan ook de sleutel tot een veilig en succesvol resultaat!

  Zowel de symptomen als de onderliggende oorzaken kunnen van persoon tot persoon enorm verschillen; het is dus belangrijk om een nauwkeurige diagnose te laten stellen door een deskundige zorgverlener en een behandelplan op te stellen dat voor jou werkt.

  0 comments… add one

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *