• Bezoek ons

  Oranjeplein 37 Maasdijk
 • Openingstijden

  8:00 – 17:00
  Chiropractie Westland Nieuws Baby’s & Kinderen Kinderen & Chiropractie

  Kinderen & Chiropractie

  Een kind krijgen is een gift, een kostbaar bezit wat je wilt koesteren en beschermen. Je wilt het allerbeste voor je kind tijdens de lichamelijke ontwikkeling en groei. Wij, als chiropractors, kunnen je hierbij helpen door (preventief) te behandelen om je kind de best mogelijke start te geven die je je kind maar toe kan wensen. De behandeltechnieken worden aangepast aan de leeftijd, waardoor een behandeling volledig veilig is.

  Baby en Chiropractie

  Laat één ding duidelijk zijn: Een baby is nooit te jong voor een chiropractische behandeling. In feite stimuleren wij het om binnen korte tijd na de geboorte een controle uit te laten voeren door ons. Waarom? Tijdens de bevalling heeft de baby een enorme klus verricht waarbij het kleine lichaam veel te verduren heeft gekregen, met name bij bijvoorbeeld een tangverlossing. Hierdoor kunnen er zich kleine problemen in de wervelkolom voordoen. Normaliter herstelt de baby zichzelf weer, maar er kan een letsel achterblijven wat pas op latere leeftijd wordt ontdekt. Wij kunnen dit soort ‘schade’ snel opsporen en in een aantal behandelingen herstellen zodat uw baby de meest voorspoedige start krijgt die het verdient.

  Een specifiek voorbeeld is een zogenaamde ‘huilbaby’. Een nachtmerrie voor de ouders, want wat ze ook doen, de kleine blijft ontroostbaar. Veel ouders beginnen op zo’n moment aan zichzelf en aan het ouder-zijn te twijfelen. Is beslist niet nodig want in de meeste gevallen ligt het probleem bij de baby zelf, een probleem wat in de meeste gevallen opgelost kan worden.

  KISS syndroom

  Tijdens de bevalling kunnen afwijkingen aan de wervelkolom ontstaan en kunnen spieren in de nek geïrriteerd raken. Juist deze bovenste nekgewrichten zijn heel belangrijk tijdens de eerste ontwikkeling van pasgeboren baby’s. Als de bovenste nekgewrichtjes geblokkeerd en pijnlijk zijn, spreken we ook wel van het KISS-syndroom. KISS staat voor ‘Kopgewrichten, Invloed op Storingen in de Symmetrie’, ofwel: Er kunnen stoornissen in de symmetrische ontwikkeling van de baby ontstaan ten gevolge van wervelblokkades.

  Nadat door ons de diagnose is gesteld, zijn er verschillende behandeltechnieken mogelijk. De zogenaamde ‘zachte’ technieken woorden aangepast aan de leeftijd van het kind. In de meeste gevallen is de baby, en de ouders’ van de klachten verlost na 4 of 5 behandelingen. Nogmaals: Een baby is nooit te jong voor een behandeling!

  Kind en Chiropractie

  Kinderen die in de groei zijn hebben altijd extra zorg nodig. Het lichaam ontwikkeld zich in een snel tempo, en ieder onopgemerkt ‘foutje’ blijft in die ontwikkeling achter of zorgt voor een verkeerde ontwikkeling. Hierbij moet je denken aan de gevolgen van vallen, stoten, een vechtpartijtje, verkeerde houding, het eenzijdig dragen van een zware schooltas en sportblessures.

  Tijdens de afspraken maken wij een diagnose, behandelen en werken (preventief) aan bewegingsstoornissen van de wervelkolom en aan de effecten hiervan op het zenuwstelsel. Op deze manier kan uw kind zich volledig ontwikkelen zonder remmingen door lichamelijke problemen.

  Ben jij net bevallen? Maak dan vandaag nog een afspraak voor je baby EN voor jezelf. Het zal jullie beide goed doen!

  2 comments… add one

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  Volgende artikel:

  Vorige artikel: