Toegepaste Kinesiologie

De oorsprong van de toegepaste Kinesiologie, ofwel in het Engels: Applied Kinesiology, ligt binnen de Chiropractie.

De oorsprong van Toegepaste Kinesiologie

Zoals gezegd, de oorsprong van Toegepaste Kinesiologie ligt binnen de Chiropractie. Het was de chiropractor George J. Goodheart die begin jaren 60 werkte aan een systeem dat de structurele, chemische en mentale elementen van de algemene gezondheid met behulp van spiertesten voor diagnose evalueert. Vanuit zijn kennis als Chiropractor, ontwikkelde dit systeem wat we nu kennen als Toegepaste Kinesiologie: Een combinatie van westerse Chiropractie (werken et spieren) en Oosterse filosofie (werken met meridianen).

En nu in gewone mensentaal…

Balans is het grote sleutelwoord in ons leven en in alles wat we doen. Balans in je lichaam is ontzettend belangrijk: balans tussen je lichaam, wat je eet en drinkt en de wijze waarop je denkt. Op al deze drie gebieden kan er een onbalans ontstaan, die mogelijk iets met elkaar te maken kunnen hebben.

Een voorbeeld: Als je een ongelukje hebt door je te verstappen, heb je pijn aan je been. Maar daarnaast maak je je natuurlijk ook zorgen over hoe morgen op je werk te komen of over hoeveel pijn het doet. In dit voorbeeld is de onbalans dus in je lichaam en in je hoofd.

Voor wie is toegepaste kinesiologie bedoeld?

Deze techniek is geschikt voor iedereen die meer wil weten over het hoe en waarom van zijn lichamelijke klachten en/of geestelijke onbalans. Met andere woorden: Voor iedereen die zijn of haar lichaam beter wil leren kennen en signalen te begrijpen.

Een paar minder voor de hand liggende voorbeelden van klachten die toch prima behandeld kunnen worden met behulp van toegepaste kinesiologie:

  • Spijsverteringsstoornissen (obstipatie, zuurbranden, spastische darm)
  • Luchtwegproblemen (astma, keelontsteking, oorproblemen)
  • Hormonale stoornissen (menstruatiestoornissen, overgangsklachten, vruchtbaarheidsproblemen)
  • Verslavingen (roken, drugs, eten, drinken)
  • Leer- en concentratieproblemen (Hyperactiviteit zoals ADHD en ADD, autisme)Emotionele problemen (depressie, angst, fobieën, burn-out)

Beter worden, ook als je niet ziek bent…

Toegepaste Kinesiologie is niet alleen voor mensen die een probleem hebben, maar is ook zeer goed toe te passen ter ondersteuning van persoonlijkheidsontwikkeling: De kinesoloog zal de onbalans met jou bespreken waardoor je meer bewust zal worden van je situatie. Door de spiertesten zal ook je houding veranderen, zowel fysiek als mentaal. Het hoeft geen betoog dat dit zal leiden tot een verhoogd welzijn.

Als je meer wilt weten over toegepaste kinesiologie en wat het voor jouw situatie kan betekenen, maak dan vandaag nog een afspraak!

toegepaaste kinesiologie
Toegepaste Kinesiologie
toegepaaste kinesiologie piriformis test
Kinesiologist or physiotherapist treating Piriformis
toegepaaste kinesiologie trapezius test
toegepaaste kinesiologie buikspier test