• Bezoek ons

  Oranjeplein 37 Maasdijk
 • Openingstijden

  8:00 – 17:00
  Chiropractie Westland Nieuws Huid De huid 3: Verzorging van de huid

  De huid 3: Verzorging van de huid

  In de vorige twee delen van deze special hebben we gekeken naar de functies van de huid, en de invloed van zon op je huid. We gaan in dit derde deel kijken naar de algemene verzorging van de huid. Hiervoor kun je allerlei dure crèmes voor kopen, maar in feite is gezond verstand en een bescheiden budget meer dan voldoende voor een gezonde huid.

  Mannen en Vrouwen

  De huid van een vrouw heeft een paar grote verschillen met die van de man. Afgezien van de haargroei is de mannenhuid ongeveer 25% dikker dan die van een vrouw. Ook is het percentage Collageen in een mannenhuid hoger, waardoor mannen minder snel last van rimpels zouden hebben. Maar het gebrek aan verzorging en zonnen zonder bescherming maakt dit voordeel bij de meeste mannen weer teniet.

  Algemeen: Water drinken!

  Het is inmiddels een bekend feit dat water onmisbaar is voor de hydratatie van binnenuit van het lichaam, en speciaal van de huid. Water is voor een groot deel verantwoordelijk voor de vitaliteit en elasticiteit van de huid. Een wijdverbreid misverstand is dat douchen je huid ook hydrateert. Niets is minder waar, want douchen, met name heet douchen, droogt de huid juist uit! De huid heeft water van binnenuit nodig, en, dat kun je realiseren door ongeveer 1,5 liter water per dag te drinken. Dit is overigens niet alleen goed voor de huid, maar voor je algemene gezondheid.

  Algemene verzorging

  De huid, en speciaal de gezichtshuid, is erg kwetsbaar. Het is van belang om deze regelmatig goed te reinigen, maar het nadeel hiervan is dat dit reinigen ook de natuurlijke beschermlaag aantast. Gebruik daarom een milde, zeepvrije zeep of douche-crème.

  Let bij het reinigen en verzorgen van je gezichtshuid op de volgende punten:

  • Tijdens de nachten is de huid druk aan het werk om zich te herstellen van de dag. De huid moet niet alleen tot rust komen van de blootstelling aan zonlicht, airco, rook en andere vervuilingen, maar ook van de stress, alcohol, nicotine en slechte voeding. Reinig je huid goed voor de nacht, en breng een beschermende nachtcrème op, die de huid helpt om tot rust te komen.
  • De zuurgraad wordt, bij het gebruik van agressieve producten, ernstig verstoord. De huid heeft ook hiervoor tijd nodig om weer te herstellen. In die tussentijd is er geen natuurlijke bescherming! Gebruik daarom zeepvrije producten die wel reinigen, maar de huid niet verstoren.
  • Welke reinigingsproducten je moet kiezen, is sterk afhankelijk van het type huid en de toepassing. Bij een droge huid kun je bijvoorbeeld het beste kiezen voor een reinigingsmelk. Na het reinigen kun je dan een lotion aanbrengen om de laatste restjes vuil en reinigingsmelk te verwijderen.
  • Voor mannen ligt het even wat anders. Uiteraard moeten ook de mannen de huid reinigen, met name in het gezicht. Deze wordt dagelijks geïrriteerd door het scheren. Na iedere scheerbeurt een crème aanbrengen die het irriteren van de huid tegengaat en de huid de kans geeft om te herstellen.
  • De bikinilijn, en meer, wordt steeds vaker geschoren, zowel bij mannen als bij vrouwen. De huid is op die plekken ontzettend kwetsbaar en dun. Het is dus van groot belang om daar extra verzorging te geven om de huid tot rust te brengen na het scheren of waxen.

  Veroudering van de huid kun je over het algemeen niet vermijden, maar je kunt het proces wel vertragen en uitstellen met behulp van de juiste verzorging. Dure spullen is beslist niet nodig, wel gezond verstand en een normaal voedingspatroon.

   

  0 comments… add one

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *