Chiropractie Westland Over Chiropractie Westland

Over Chiropractie Westland

Chiropractie Westland, gevestigd in Maasdijk, een Chiropractiepraktijk voor al uw klachten. Wij, Dhr. Jenks en Mw. Walraven, houden ons bezig met de diagnose, de behandeling en de preventie van o.a. nek- en rugklachten en de effecten hiervan op het functioneren van het zenuwstelsel en de algehele gezondheid. Op deze site vind je veel informatie over Chiropractie, waaronder de hulp die wij kunnen bieden bij nek- en rugklachten. Ook tijdens en na de zwangerschap kan Chiropractie een uitkomst bieden, bijvoorbeeld bij de behandeling van een huilbaby.

Daarnaast heeft Chiropractie veel succes bij de behandeling van:

Bij Chiropractie Westland maken wij gebruik van verschillende technieken van Applied Kinesiologie tot Activator om de gewrichten en de spierspanning in de rug in beeld te brengen.

Jacque Botes DC
Jacques Botes DC

Jacques Botes behaalde zijn chiropractie diploma aan de Durban University of Technology (DUT) in Zuid-Afrika.

Na zijn afstuderen in 2016 heeft Jacques in een praktijk gewerkt met een sterke focus op sportchiropractie en sportgeneeskunde. Eind augustus 2017 verhuisde Jacques samen met echtgenote Irene, naar Nederland om een nieuw leven op te bouwen.

Ze kwamen eerst naar Leiden waar hij ging werken bij Chiropractie Leiden waar, de specialisatie van de praktijk ligt in de functionele. Sindsdien heeft hij ook de specialisatie in sportchiropractie afgerond.

De combinatie tussen functionele neurologie en sportchiropractie, zorgt voor betere functionaliteit en neuro-biomechanica van het lichaam. De geleverde zorg is altijd vanuit het evidence-based principe. Met als doel het verbeteren en optimaliseren van de prestaties en resultaten van zowel recreatieve als professionele atleten.

Sinds 4 jaar verleent Jacques hoogwaardige chiropractische zorg aan de patiënten van Chiropractie Leiden.

Jen Walraven DC
Jen Walraven DC

Jen Walraven, D.C. studeerde in 2001  Summa Cum Laude af aan de University of Western States.

Tijdens haar studieperiode was  Jen Walraven actief bij verschillende sportverenigingen en bij de Sports Chiropractic Club. Ook werkte zij, als stagiaire, nauw samen met een bekende Chiropractor, gespecialiseerd in de behandeling van sporters.

Nadat ze in 2002 samen met haar man de kliniek Mission Park Chiropractic kocht, specialiseerde zij zich in de Chiropractische behandeling van baby’s, kinderen en zwangere vrouwen. Tevens rondde ze haar studie af met de Fellowship in Chiropractic Pediatrics.

Jen Walraven werkt drie dagen in de week bij Chiropractie Westland. De rest van de tijd houdt zij zich vooral bezig met het opvoeden van hun twee dochters, gebaseerd op een holistische filosofie.

Alan Jenks DC DIBAK
Alan Jenks DC

Alan Jenks is in het jaar 2001 afgestudeerd aan de University of Western States. In 2013 heeft hij de “Diplomate of the International College of Applied Kinesiology (DIBAK)” afgerond. En nu promoveert hij aan de Vrije Universiteit bij het afdeling Gezondheidswetenschapen met focus op chiropractie voor ouderen met lage rugpijn (BACE-C Onderzoek).

Na zijn afstuderen heeft hij samen met zijn vrouw Jen Walraven, D.C. een jaar gewerkt in Portland, OR. Na deze periode verhuisden zij naar Kelowna (Canada) waar zij samen een kliniek kochten.

Tijdens zijn verblijf in Kelowna was hij vice-voorzitter van de Chamber of Commerce in Kelowna, en tevens lid van de Junior Chamber of Commerce.

Hij heeft samen met Jen Walraven in 2004 de Canadese Ironman Triathlon volbracht.

In het jaar 2008 besloten zij om alles in Canada te verkopen en het avontuur aan te gaan door een kliniek in Nederland te kopen. Sinds die tijd woont en werkt Alan Jenks samen met Jen Walraven en hun twee dochters in Nederland.

Vanzelfsprekend blijft chiropractie de kern van onze praktijk. In onze praktijk kunt u vertrouwen op de meest geavanceerde technieken. Bij ons bent u verzekerd van de allerbeste zorg bij het verhelpen van de meest uiteenlopende (pijn) klachten, zoals hoofdpijn, nekpijn en rugpijn. Met als hoofddoel het bevorderen van uw algehele gezondheid.

Als je meer wilt weten over de opleiding tot Chiropractor.