• Bezoek ons

  Oranjeplein 37 Maasdijk
 • Mail ons

  info@chiropractiewestland.nl
 • Openingstijden

  8:00 – 17:00
  Chiropractie Westland Nieuws Pijnbestrijding De chiropractor draagt bij aan sneller herstel na een verkeersongeluk

  De chiropractor draagt bij aan sneller herstel na een verkeersongeluk

  Een succesvolle ontwikkeling waar waarschijnlijk niet heel veel mensen vanaf weten; de wegen in Amerika zijn in de afgelopen twintig jaar vele malen veiliger geworden. Reizigers lopen nu veel minder risico om gewond te raken of te sterven bij een verkeersongeluk dan eind jaren tachtig, begin jaren negentig.

  Feiten Met Betrekking Tot Verkeersongelukken: de Cijfers

  • De Amerikanen reden in 1991 bijna 3500 miljard kilometer. In 2009 steeg dit aantal naar bijna 4800 miljard kilometer. Dat is een stijging van 37%.
  • In diezelfde periode, van 1991 – 2009, daalde het aantal ongelukken op de Amerikaanse wegen met 10%; van 6.117.000 naar 5.505.000. Al maken we dus meer kilometers, we maken minder ongelukken.
  • Het aantal inzittenden dat in 1991 tijdens een ongeluk om het leven kwam is 31.934. Dat aantal is in 2009 met 23% afgenomen tot 24.474. Het sterftecijfer per 1.000 ongelukken daalde van 5.2 naar 4.4 personen. Dit betekent dat, indien we wel een ongeluk krijgen, het minder waarschijnlijk is dat iemand hierbij om het leven zal komen.
  • De cijfers laten een nog positiever beeld zien met betrekking tot gewonden bij verkeersongelukken. Het aantal gewonden tijdens verkeersongelukken daalde 29%, van 2.580.000 in 1991, naar 2.011.000 in 2009. Het aantal gewonden per duizend verkeersongelukken daalde van 465,9 naar 365,3 personen. Simpel gezegd leiden de verkeersongelukken die wel plaatsvinden, tot minder gewonden.

  Waarschijnlijk is deze algemene beweging naar veiliger wegen te danken aan een combinatie van factoren. Het kleinere aantal ernstige ongelukken kan te maken hebben met de manier waarop we autorijden. Het kan liggen aan de manier waarop de wegen worden gemaakt en onderhouden of aan de manier waarop er toezicht wordt gehouden. Het kan ook liggen aan de actieve en passieve veiligheidsmaatregelen die in steeds meer voertuigen is ingebouwd. Wat de reden ook is, we zijn het er allemaal over eens dat het goed nieuws is voor de reizigers onder ons.

  Maar Stel Dat Ik Één van de Twee Miljoen Minder Gefortuneerden Ben van dit Jaar?

  Hoe veelbelovend deze cijfers ook zijn, ze betekenen waarschijnlijk niet veel voor je indien jij of één van je naasten tijdens een auto-ongeluk gewond is geraakt. Zelfs in situaties waarbij de inzittenden er ogenschijnlijk ongeschonden vanaf komen, kunnen ongelukken ingrijpende en langdurige gevolgen voor de gezondheid met zich meebrengen voor de betrokkenen. Het komt vaak voor dat symptomen geleidelijk en pas dagen of weken na het ongeluk opkomen, waardoor een diagnose pas later kan worden gesteld en doeltreffende behandeling pas veel later kan worden ingezet. Symptomen kunnen ook komen en gaan, wat het lastiger maakt om ze in verband met het ongeluk te zien.

  Gelukkig, zijn er dingen die je kunt doen om je gezondheid te waarborgen en de kans op een sneller en volledig herstel na een auto-ongeluk te doen toenemen. Klinisch onderzoek heeft aangetoond dat chiropractische zorg de herstelperiode kan verkorten en de mate van blijvend letsel na een botsing kan verkleinen.

  Eerst het Belangrijkste

  Zorg altijd dat levensbedreigende verwondingen zo snel mogelijk worden opgespoord. Indien er sprake is van flinke bloedingen of kneuzingen, botbreuken, interne pijn, moeite met ademen, bewustzijnsverlies of shock (of je hebt het vermoeden dat hier sprake van is), raadpleeg dan onmiddellijk een trauma-arts.

  Herken de Symptomen die Kunnen Duiden op een Verhoogd Risico op Chronische Problemen

  Zorg dat je de arts informeert indien er sprake is van de volgende waarschuwingssignalen:

  • Een voorgeschiedenis van rug-, nek- of schouderproblemen (waaronder eerder opgelopen letsel).
  • Een duidelijk doof gevoel, tintelingen of pijn direct na een ongeluk.
  • Toename van spierspanning of een verminderde bewegingsvrijheid na de botsing.
  • Een aanrijding van achteren.
  • Een gedraaide positie van je hoofd op het moment van de botsing.
  • Symptomen die niet verdwijnen.

  Bezoek  Zo Snel Mogelijk Na een Ongeluk een Chiropractor

  Doe dit zelfs wanneer je denkt dat je er goed vanaf bent gekomen. Onderzoek heeft uitgewezen dat vroege behandeling in de vorm van chiropractische aanpassingen, massage en trainings- en stretchprogramma’s onder begeleiding een groot verschil kunnen maken voor het functioneren van je lichaam op de lange termijn.

  Blijf Actief

  Beweging stimuleert de bloedstroom naar de aangedane gebieden en bevordert de genezing. Het helpt bovendien vorming van littekenweefsel voorkomen en helpt bij het behoud van bewegingsvrijheid.

  Versterk de Aangedane Lichaamsdelen Zoals de Chiropractor Adviseert

  Trainings- en stretchprogramma’s zijn er om aandoeningen in de toekomst te voorkomen. Ze zijn een belangrijk onderdeel van een evenwichtig behandelingsplan.

  Een auto-ongeluk kan je gezondheid (en je levensstijl) jarenlang beïnvloeden als je niet de juiste behandeling ondergaat. Dus, als jij, of één van je naasten, gewond is geraakt bij een verkeersongeluk, bel ons vandaag nog om een afspraak te maken. Chiropractische zorg kan ervoor zorgen dat jou herstel in de hoogste versnelling wordt gezet!

  0 comments… add one

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *