• Bezoek ons

  Oranjeplein 37 Maasdijk
 • Mail ons

  info@chiropractiewestland.nl
 • Openingstijden

  8:00 – 17:00
  Chiropractie Westland Nieuws Pijnbestrijding Wat maakt de Pettibon-techniek zo anders?

  Wat maakt de Pettibon-techniek zo anders?

  Wat maakt dat de Pettibon-techniek zo anders is dan alle conventionele chiropractische technieken of andere behandelingen waarvoor je bij een chiropractor terecht kunt? De bijzondere techniek van de Amerikaanse Dr. Pettibon biedt een veelomvattend en actief herstel, waarbij de focus uitgaat naar de zachte en harde weefsels van de wervelkolom.

  Daarbij wordt er zowel voor de diagnose als bij het tussentijds vaststellen van het effect van de behandeling gebruikgemaakt van röntgenopnames, en daarin is deze behandeling uniek.

  Tijdens zijn opleiding aan het Cleveland Chiropractic College ontdekte Dr. Pettibon dat er geen vastomlijnde definitie van de optimale stand van de wervelkolom bestond. Een dergelijke referentie zou het onder meer mogelijk maken om de voortgang tijdens een behandelingsproces te kunnen vaststellen. in de jaren ’60 en ’70 van de vorige eeuw ontwikkeld Dr. Pettibon daarom een model voor de ideale positie van de wervelkolom, die ook bij het diagnosticeren als referentie kan dienen.

  Het gebruik van röntgenapparatuur verzekert exacte diagnoses, maakt een goede voortgangsbewaking mogelijk en laat zien of een behandeling daadwerkelijk effectief is. Als Pettibon toegepast wordt, worden er zeven – en indien nodig meer – röntgenopnames van de wervelkolom gemaakt. Aan de hand van deze opnames kunnen beperkingen vastgesteld worden en is te zien in hoeverre de patiënt op de Pettibon-techniek reageert. In verschillende fases van de behandeling kunnen nieuwe opnames met de oorspronkelijke opnames vergeleken worden, waarbij te zien is of er sprake is van verbetering. Bij de Pettibon-techniek worden deze opnames altijd in zittende positie gemaakt, omdat de belasting dan het grootst is: een zittende positie vergroot de druk op de zachte paravertebrale  weefsels, zodat eventuele afwijkingen makkelijker vast te stellen zijn. De zachte weefsels van de wervelkolom houden de wervels op hun plaats; als deze weefsels die ondersteuning niet meer bieden, knikt de wervelkolom en valt hij terug in de positie waarin de klachten optreden. Een zittende positie sluit ook de invloed van spiersamentrekkingen in de benen uit; dergelijke contracties hebben namelijk invloed op de positie van de wervelkolom.

  Een ander opvallend element van de Pettibon-techniek is dat patiënten niet automatisch voor een dergelijke behandeling in aanmerking komen. Dit gebeurt pas nadat met een serie tests is vastgesteld dat de patiënt er daadwerkelijk baat bij zal hebben. Bij deze tests wordt onder meer gebruikgemaakt van de gewichten uit het Pettibon-systeem, en er wordt van opzij een eerste röntgenopname van de cervicale wervelkolom gemaakt.

  Een chiropractor die de Pettibon-techniek gaat toepassen, moet zich er ook van vergewissen dat de houdingsspieren van de patiënt sterk genoeg zijn om op de behandeling te reageren. In aanvulling op al deze onderzoeken zal de patiënt verteld worden dat een Pettibon-behandeling een actieve deelname vereist.  In plaats van rustig in de wachtkamer plaats te nemen, doet een Pettibon-patiënt allerlei warming-upoefeningen om de spieren los te maken. In aanvulling daarop krijgen patiënten ook oefeningen voor thuis mee om de behandeling zo effectief mogelijk te maken.

  0 comments… add one

  Geef een antwoord

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Volgende artikel:

  Vorige artikel: