• Bezoek ons

  Oranjeplein 37 Maasdijk
 • Openingstijden

  8:00 – 17:00
  Chiropractie Westland Nieuws Relatie & Seksualiteit Erectieprobleem? Ga gezonder leven!

  Erectieprobleem? Ga gezonder leven!

  De meeste mannen hebben er gelukkig nooit last van, maar het komt meer voor dan je denkt. Dit komt omdat de meeste mannen dit ‘probleem’ niet direct delen bij een kopje koffie of een pilsje. Ook naar een specialist gaan is voor de meesten een probleem. Voor de mannen die een erectieprobleem hebben, of willen voorkomen, hebben wij een viertal efficiënte tips.

  Er is niets zo vervelend en beschamend tijdens een vrijpartij als het uitblijven van een erectie. Als man begin je aan jezelf te twijfelen, hoezeer de partner er meestal ook wel begrip voor op kan brengen. Je kunt helaas maar weinig tot geen controle uitoefenen op een erectie. Sterker nog: Hoe meer je je er op concentreert, hoe moeilijker het doorgaans wordt.

  Een erectieprobleem is niet altijd een op zichzelf staand probleem. Het heeft vaak te maken met externe factoren die hier invloed op uitoefenen. Hieronder een viertal tips voor diegene die hun erectieprobleem op willen lossen of dit voor de toekomst willen voorkomen.

  Veel bewegen

  Door veel te bewegen, en nog liever te sporten, worden je hart en je longen gestimuleerd, waardoor je bloed- en zuurstoftoevoer optimaal blijft. Dit allereerst goed voor je algehele gezondheid. Maar door een optimale bloed- en zuurstoftoevoer, heb je een snellere en betere erectie.

  Als je specifieke krachttraining doet, of wilt doen, dan heb je een nog groter effect. Je lichaam maakt namelijk testosteron aan tijdens zware lichamelijke inspanning. Dit mannelijke hormoon is onder andere verantwoordelijk voor een beter libido en voor de kwaliteit van je erectie.

  Veel bewegen dus, waarbij gezegd moet worden dat seks hier ook onder valt!

  Alcohol is funest

  In dit artikel [interne link] over rode wijn, kun je lezen dat het drinken van een glas rode wijn de doorbloeding van je lichaam bevorderd, en dus ook je erectie. In principe heeft alcohol ook geen negatieve invloed op een erectie, mits je met mate drinkt. Maar alcohol kan wel lever- en nierproblemen veroorzaken. En dit laatste is wel degelijk funest voor je erectie. Drink dus met mate!

  Roken is dodelijk

  Om maar even met de deur in huis te vallen: Roken is sowieso erg slecht voor je algehele gezondheid. Maar de specifieke invloed van roken op je erectie is erg groot: Door de inhalatie van tabaksrook raken je bloedvaten beschadigt en wordt dus de bloedtoevoer naar je penis beduidend slechter. Ook gaan de bloedvaten samentrekken, als gevolg van de nicotine. Hierdoor kunnen de zwellichamen in je penis zich moeilijker volzuigen met bloed: Een essentieel element van een erectie.

  Gezond eten

  Alles draait om bloedcirculatie, zuurstofopname en bloedvaten. Door gezond te eten worden al deze elementen bevordert. Dat is niet alleen beter voor je algehele gezondheid, maar is ook beter voor je erectie. Als het bloed gezonder is en makkelijker kan stromen, wordt ook de doorstroom naar je penis dus beter! Fruit, groenten en volle granen zijn goed voor je erectie, terwijl snoep, gebak, gefrituurd voedsel en chips je erectie juist verslechteren.

  Een ander uitgangspunt: Ongezond eten zorgt bovendien voor overgewicht, en ook dit is een mogelijke oorzaak van erectieproblemen.

  Als je het lijstje zo bekijkt, dan zou je een paar ‘geneugten’ moeten laten varen, om een betere erectie te krijgen. Toch valt dat wel mee. De stelregel ‘alles met mate’ is ook hier duidelijk van toepassing. Mocht je er zeker van zijn dat deze vier punten niet bijdragen tot herstel, maak dan een afspraak met je arts om je erectieprobleem zo snel mogelijk te laten onderzoeken en eventueel op te lossen.

  0 comments… add one

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *