• Bezoek ons

  Oranjeplein 37 Maasdijk
 • Openingstijden

  8:00 – 17:00
  Chiropractie Westland Nieuws Relatie & Seksualiteit Zit je relatie in een sleur?

  Zit je relatie in een sleur?

  Ooit was het liefde op het eerste gezicht. De periode die daarna volgde was als een droom: Vol passie, hartstocht en spannende dingen. Maar nu, een tijdje later, zijn er ogenschijnlijk geen spannende dingen meer en is de relatie vervallen in een sleur. Een sleur waarvan je denkt: “…Dit is het dus. Dit is mijn leven en ik moet dat maar accepteren…”. Niets is minder waar! Binnen een bestaande relatie zijn er allerlei oplossingen voor een frisse wind!

  Herken je dat? De vlinders zijn inmiddels weggevlogen, je hebt moeite om een gesprek op gang te houden, samen iedere avond starend naar de televisie, en tussen de lakens is het ook wel eens spannender geweest. De sleur sluipt langzaam dichterbij en drijft jullie uitelkaar. Om die sleur te doorbreken, zoeken sommigen het ‘geluk’ buiten de deur. Maar is dat nou een oplossing? Natuurlijk, zonder de bagage van het verleden kan het samenzijn met een ander leuker zijn, maar je deelt veel minder. Een betere oplossing is om je eigen relatie op te peppen. Het is tijd voor actie!

  Verras je partner

  Doorbreek de sleur, en verras je partner. Wat dacht je van een avondje uit naar theater, bioscoop of concert? Een romantisch diner in dat restaurant waar jullie elkaar ooit ontmoet hebben?

  Ook een verrassing in de vorm van een lief kaartjes, een rode roos of gewoon een briefje op tafel voordat je het huis verlaat. Het gaat erom dat de ander weet dat je aan hem of haar denkt en dat die er nog steeds toe doet.

  Blijf aandacht besteden aan je uiterlijk

  Blijf aantrekkelijk voor elkaar, ook na al die jaren waarbij je in fysiek opzicht geen geheimen meer voor elkaar hebt. Natuurlijk, je lichaam is geen 25 meer, maar dat wil beslist niet zeggen dat je niet meer aantrekkelijk kunt zijn. Blijf je best doen voor elkaar!

  Geef elkaar de ruimte

  Niks is zo verstikkend in een relatie, als je heel geforceerd alles met z’n tweeën doet. Gun elkaar de ruimte zodat ieder zijn of haar eigen ding kan doen. Een avondje weg met vrienden, een weekendje weg met je zus. Wat je maar wilt. Weet wat het is als je elkaar mist. Het weerzien is dan weer een geweldige ervaring!

  Neem de tijd voor elkaar

  Er zijn heel veel dingen die je aandacht opslokken in het dagelijkse leven. Zoals kinderen, werk en hobby’s. Daar is niks mis mee, maar je moet niet vergeten om ook tijd te nemen voor elkaar. Tijd met z’n tweetjes! Breng de kinderen eens een avond weg te logeren, zeg dat avondje bowlen eens af en doe gewoon iets leuks met z’n tweetjes. Je kunt uitgaan, maar lekker thuisblijven, samen eten en lekker samen de avond op de bank doorbrengen is ook prima. Zolang het maar met z’n tweeën is. Een romantische avond waarbij je je weer als eerder voelt, met passie en hartstocht!

  Ik hou van jou…

  Wanneer was de laatste keer dat je dat tegen je partner gezegd hebt? Ook al weet je van elkaar dat je van elkaar houdt, toch is het belangrijk om het af en toe ook eens te zeggen. Maakt niet uit hoe vaak je dat zegt, zolang het maar uit je hart komt, en niet een gewoonte wordt en als ‘stopwoordje’ wordt gebruikt.

  Een ander redmiddel is, als je er beide echt voor wilt gaan, om relatietherapie te gaan volgen. Deze kan op een neutrale manier onderzoeken waar de problemen vandaan komen en een gesprek hierover in gang zetten. De therapeut oordeelt nooit, maar stelt feiten vast. Hij probeert jullie dichter bij elkaar te brengen door naar elkaar te luisteren en elkaar tegelijkertijd de ruimte te geven.

  0 comments… add one

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *