• Bezoek ons

  Oranjeplein 37 Maasdijk
 • Mail ons

  info@chiropractiewestland.nl
 • Openingstijden

  8:00 – 17:00
  Chiropractie Westland Nieuws Rugpijn Veel voorkomende oorzaken van rugpijn

  Veel voorkomende oorzaken van rugpijn

  Kennis van de oorzaak van jouw rugpijn is de sleutel tot een succesvolle behandeling. Er bestaan veel verschillende onderliggende oorzaken van rugpijn. De meest voorkomende oorzaken van rugpijn worden hieronder genoemd. Probeer niet je eigen diagnose te stellen. Een getrainde chiropractor die dagelijks met rugpijnproblemen te maken heeft weet waar te kijken en welke vragen te stellen om de onderliggende oorzaak te bepalen.

  1. Spierspanningen of spiersamentrekkingen zijn de meest voorkomende oorzaak van pijn in de onderrug. Patiënten herinneren zich de gebeurtenis die de samentrekking in de spier heeft veroorzaakt niet altijd. Rugpijn veroorzaakt door samentrekking van de spier kan ongelooflijk pijnlijk zijn wanneer de spier zich om een grote zenuw, zoals de heupzenuw, heen verkrampt en samentrekt.
  2. Een beschadigde tussenwervelschijf, ook wel discushernia genoemd, is een andere veel voorkomende oorzaak van rugpijn. De woorden beschadigde, verschoven, uitstulpende tussenwervelschijf of discushernia worden vaak door elkaar gebruikt en betekenen allemaal ongeveer hetzelfde. Het is belangrijk om te weten dat een groot percentage van de bevolking rondloopt met een uitpuilende tussenwervelschijf zonder hiervan klachten te ondervinden. Niet iedere discushernia hoeft dus behandeld te worden.
  3. Discogene rugpijn is het resultaat van schade aan de tussenwervelschijf, maar zonder het optreden van herniatie van de tussenwervelschijf. Voor het stellen van de diagnose is vaak een discografie nodig.
  4. Stenose van de wervelkolom veroorzaakt veel rugpijn bij oudere mensen. Wanneer we ouder worden kan het wervelkanaal beklemd raken door artritis en andere aandoeningen. Indien het wervelkanaal zich teveel vernauwt, kan rugpijn het gevolg zijn.
  5. Artritis heeft meestal vat op de gewrichten zoals de knieën en de vingers. Artritis kan zich echter in ieder gewricht in het lichaam manifesteren; ook in de kleine gewrichten van de wervelkolom. Artritis in de wervelkolom kan tijdens het bewegen rugpijn veroorzaken.
  6. Spondylolisthesis veroorzaakt rugpijn omdat de omliggende wervels instabiel worden en beginnen te ‘verschuiven’. De meest voorkomende oorzaken van spondylolisthesis zijn degeneratieve veranderingen die de normaalgesproken stabiele structuur van de wervelkolom doet verzwakken.

  Zoals al eerder vermeld, is rugpijn moeilijk om zelf te diagnosticeren. De hierboven genoemde oorzaken zijn slechts enkele mogelijkheden. Indien je aan acute of chronische rugpijn lijdt, ga dan te rade bij een gekwalificeerd chiropractor.

  0 comments… add one

  Geef een antwoord

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *