• Bezoek ons

  Oranjeplein 37 Maasdijk
 • Mail ons

  info@chiropractiewestland.nl
 • Openingstijden

  8:00 – 17:00
  Chiropractie Westland Nieuws Sporten 3 gezonde Apps voor op je smartphone

  3 gezonde Apps voor op je smartphone

  Of je het nu leuk vind of niet, de smartphone is niet meer uit ons bestaan weg te denken. Dus kijk er positief tegenaan en ga op zoek naar Apps die het leven daadwerkelijk gemakkelijker en, in dit geval, ook gezonder maken. Ik heb 3 iPhone Apps voor je op een rijtje gezet. Drie Apps die zeer nuttig zijn, echt werken en, behalve de Sleep Cycle, bovendien gratis zijn.

  Er zijn onnoemlijk veel Apps beschikbaar in de iTunes App Store en sommige daarvan kunnen erg nuttig zijn om je kwaliteit van leven te verbeteren op een gemakkelijke, leuke en leerzame manier. De drie Apps hieronder zijn volgens mij de beste Apps. Het kan erg nuttig zijn om zelf eens een kijkje in de App Store te nemen om Apps te vinden die voor jou persoonlijk meer nut hebben.

  Calorie Teller 

  Het is bekend dat een correcte balans in voeding noodzakelijk is voor een gezond leven. Mannen mogen ongeveer 2.500 kcal nuttigen en vrouwen ongeveer 2.000 kcal. Voor diegene die de calorieën iedere dag tellen, was de aangewezen manier om altijd een lijstje bij de hand te hebben die per maaltijd, of per hapje tussendoor, het juiste aantal aangaf. Dit is nu een stuk gemakkelijker geworden met de komst van de Calorie Teller, een App beschikbaar voor de iPhone.

  In de App kun je per dag heel gemakkelijk invoeren wat je hebt gegeten, waarna automatisch de calorieën per dag worden opgeteld. Zo kun je prima bekijken of je meer of minder calorieën per dag nodig ebt, of dat je je eetpatroon moet wijzigen voor een gezonder leven. Groot voordeel van deze App is, dat je ook je lichaamsbeweging en sporten per dag kunt meenemen. Dit verlies aan calorieën wordt meegenomen in de totaalscore. Geen gereken meer met moeilijke lijsten!

  Runkeeper

  Als je je energiek en fit wilt voelen, is dit direct verbonden aan één of andere manier van bewegen en/of sporten. Voor diegene die van hardlopen, fietsen of wandelen houden, is deze App een uitkomst! Het houdt, door middel van de GPS, je prestaties bij. Tijdens het sporten activeer je de App waarna deze de snelheid, route en het aantal verbrande calorieën bijhoudt. Achteraf kun je je route, met alle mijlpalen, op een Google Maps kaart bekijken. Een App die zeer motiverend werkt!

  Sleep Cycle 

  Een gezond lichaam is een uitgerust lichaam. Ik kan niet vaak genoeg benadrukken dat een gezonde nachtrust van zeer groot belang is voor het goed functioneren van je lijf.

  Er is niets zo erg om door de wekker wakker gemaakt te worden, wanneer je heel diep slaapt. Gevolg is dat je geradbraakt opstaat met waarschijnlijk een heel slecht humeur. Met de Sleep Cycle App is dit allemaal verleden tijd.

  Als je gaat slapen activeer je de App en stel je de tijd in dat je op wilt staan. Je legt je iPhone onder je kussen of onder je hoeslaken. Tijdens de nacht registreert de App je complete slaappatroon door middel van de ingebouwde accelometer. In de ochtend kiest de App voor jou de beste tijd om op te staan, en dat is wanneer je in een lichte slaapfase bent. Deze tijd wordt gekozen binnen een marge van 30 minuten rondom de vooraf ingestelde wektijd.

  Een perfecte App die zorgt voor ontspannen wakker worden en opstaan, waarna je de dag met meer en betere energie tegemoet kunt treden!

  0 comments… add one

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *