• Bezoek ons

  Oranjeplein 37 Maasdijk
 • Mail ons

  info@chiropractiewestland.nl
 • Openingstijden

  8:00 – 17:00
  Chiropractie Westland Nieuws Sporten Creatief bewegen

  Creatief bewegen

  Je kent ze vast wel: Mensen die écht een hekel aan bewegen en sporten hebben. Misschien voel je jezelf ook zo. Het alternatief is om dan maar lui op de bank te gaan zitten en helemaal niks doen. Tja, we weten allemaal dat we moeten bewegen, ook al heb je er geen zin in. In dit artikel een aantal alternatieven voor diegene die een hekel aan sporten hebben.

  Mensen die een hekel aan bewegen en sporten hebben, voelen dit om verschillende redenen. Het kan zijn dat je geen zin hebt om samen et anderen te sporten, of je denkt geen tijd te hebben, of je vindt het zonde van de tijd.

  Het maakt niet uit om welke reden je niet wilt bewegen, feit is dat er eigenlijk niet zoveel keus is. Om gezond te blijven moet je bewegen, anders gaat je lichaam, met name als je ouder wordt, met grote sprongen achteruit. Met alle gevolgen van dien!

  Ok, gewoon bewegen en sporten is altijd nog het beste, maar als je dat echt niet wilt heb ik een aantal alternatieven voor je. Het zijn handvaten om creatief op zoek te gaan naar alternatieven.

  Een halte eerder uitstappen

  Als je met de trein of met de bus naar het werk gaat, kun je natuurlijk zo dicht mogelijk bij je werk uitstappen. Maar als je in de ochtend één halte eerder uitstapt en de rest wandelend aflegt. Op deze manier krijg je extra energie voor de dag die komt. Doe hetzelfde als je terug gaat naar huis. Op deze manier loop je de werkstress van je af, en kom je vrolijk en met hernieuwde energie weer thuis.

  Tv-kijken en sporten

  Als je een liefhebber bent van lekker tv kijken, koop dan een hometrainer. Het maakt niet uit of het een fiets, een loopband of iets anders is. Het principe is dat je dan kunt bewegen terwijl je naar je favoriete Tv-programma aan het kijken bent. Op deze manier merk je niet eens dat je aan het sporten bent.

  Kies een sport wat je leuk vindt

  Sporten en bewegen hoeft niet altijd joggen of de sportschool te zijn. Er zijn heel veel vormen van bewegen. Ga eens op zoek naar andere vormen van bewegen, en doe iets wat je écht leuk vindt. Misschien past Zumba, Yoga of Yukari beter bij jou. Of heb je wel eens aan muurklimmen gedacht? Probeer buiten de gebaande paden te denken!

  Bewegen met een doel

  Als je een loopband of een hometrainer doelloos en saai vindt, kun je ook gaan bewegen met een doel. Ga op de fiets naar de stad om een boodschapje te doen, loop naar je werk of ga al joggend naar de supermarkt. Mogelijkheden genoeg!

  Thuis sporten met Dvd’s

  Misschien vind je sporten best wel leuk, maar voel je je niet op je gemak in de sportschool. Je hebt een hekel aan ‘keurende blikken’ of ben je onzeker over je lichaam. Ondanks het feit dat iedereen in de sportschool is met dezelfde reden, en dus heel vaak ook met dezelfde lichaamsbouw, wil je niet naar buiten voor je beweging. Koop dan sport-Dvd’s en ga lekker thuis sporten. Zonder mensen om je heen en op je eigen tijden.

  Informeer ook eens naar speciale openingstijden, van de sportschool, voor mensen met overgewicht of met een andere reden dat ze niet naar de reguliere sportschool-uren willen.

  Wees creatief!

  Het voorgaande is een handreiking, en alleen bedoeld om je aan het denken te zetten. Om buiten de gebaande wegen te denken. Wees creatief, en je kunt gewoon bewegen zonder dat je in de gaten hebt dat je ook écht aan het sporten bent. Want het is een feit: Bewegen moet!

  0 comments… add one

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  Volgende artikel:

  Vorige artikel: