• Bezoek ons

  Oranjeplein 37 Maasdijk
 • Mail ons

  info@chiropractiewestland.nl
 • Openingstijden

  8:00 – 17:00
  Chiropractie Westland Nieuws Behandelingen Sportblessures & Chiropractie

  Sportblessures & Chiropractie

  Sporten is ontzettend gezond voor je hele lichaam, maar toch gebeuren er tijdens dat sporten grote en kleine ongelukken waardoor je geblesseerd kan raken. Sportblessures kunnen erg hardnekkig en vreselijk pijnlijk zijn. Sporten moet leuk zijn en leuk blijven. Houdt daarom rekening met je eigen conditie, fysieke mogelijkheden en natuurlijk je leeftijd.

  Oorzaken van sportblessures

  De meeste sportblessures worden veroorzaakt door een duw of een val bij het sporten, zoals bijvoorbeeld bij voetbal of een rare val tijdens het snowboarden. Dit hoeft op zich niet een groot probleem te zijn, mits je vooraf een goede warming-up hebt gedaan om je spieren soepel te maken. Maar ondanks een goede warming-up, ongelukken kunnen altijd gebeuren.

  Een andere belangrijk oorzaak kan zijn als je te hard van stapel loopt met een sportprogramma. Pas het schema aan op je eigen mogelijkheden en fysieke toestand. Bouw het rustig op!

  Symptomen van sportblessures

  Bij een acute sportblessure voel je een zeer intense pijn rondom het gewricht wat geblesseerd is geraakt. Sportblessures hoeven niet altijd acuut te zijn, maar kunnen ook geleidelijk aan ontstaan, bijvoorbeeld door een spierreactie waarbij de spieren intensief aangespannen worden en spierpijn veroorzaken. Bij gewrichtsletsel treedt ook vaak een zwelling rondom het gewricht op.

  Behandeling door de Chiropractor

  Chiropractie is er op gericht om, door behandeling van het zenuwstelsel, stoornissen in het functioneren van het bewegingsapparaat te herstellen. Na diagnose worden door middel van o.a. manipulatie-, tractie- en drukpunttherapie de blokkades gecorrigeerd waardoor het lichaam zichzelf weer kan herstellen.

  Met name bij sportblessures, zullen wij je waarschijnlijk ook oefeningen geven die je thuis kunt doen. Deze oefeningen zijn heel belangrijk voor het herstelproces en is een belangrijk onderdeel van de behandeling.

  Met name voor geoefende sporters is het belangrijk om regelmatig terug te komen voor een controle en een preventieve behandeling. Waarom? Je gaat toch ook ieder half jaar naar de tandarts, dus waarom dan niet ook ieder halfjaar naar de chiropractor?

  Preventie van sportblessures

  Over het algemeen zijn de meeste zogenaamde ‘contactsporten’ erg blessuregevoelig. Hierbij kun je denken aan bijvoorbeeld hockey, handbal, voetbal, rugby en judo. Ook al zou je dat op het eerste gezicht niet zeggen, maar ook turnen en klassiek ballet zijn erg belastend voor je lichaam. Als je ‘veilig’ wilt sporten, is zwemmen een hele goede keuze: De zwaartekracht valt immers weg, waardoor de gewrichten minder belast worden.

  Veel sportblessures kunnen voorkomen worden door het opvolgen van een paar logische adviezen:

  • Draag altijd de juiste kleding die bij de sport voorgeschreven is, met name het schoeisel!
  • Bereid je altijd goed voor op de sport die je gaat beoefenen.
  • Voor zowel beginnende als voor geoefende sporters is het van extreem belang om een goede warming-up en cooling-down te doen.
  • Als u, als beginnende sporter, met een sport wilt beginnen: neem dan lessen. Het is van groot belang dat u de specifieke technieken van de betreffende sport op de juiste manier leert. Door het aanwennen van de correcte bewegingen kunnen veel sportblessures voorkomen worden.

  Heb jij een (oude) sportblessure en wil je daar zo snel mogelijk van verlost worden? Of wil je regelmatig een preventieve behandeling zodat je altijd de maximale beweeglijkheid hebt?  Maak dan vandaag nog een afspraak!

  0 comments… add one

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *