• Bezoek ons

  Oranjeplein 37 Maasdijk
 • Mail ons

  info@chiropractiewestland.nl
 • Openingstijden

  8:00 – 17:00
  Chiropractie Westland Nieuws Sporten Topsport & Chiropractie

  Topsport & Chiropractie

  Dat chiropractie ook in de topsport toegepast kan worden, zal niemand verbazen. Toch wordt dit nog veel te weinig gedaan. In dit artikel vind je een video waarin de hoofdcoach van het US Olympische Waterpoloteam Mannen duidelijk maakt hoe hij de chiropractie toepast om het maximaal haalbare uit zijn topsporters te halen.

  In deze video bespreekt Dr. Terry Schroeder, hoofdcoach van het US Olympische Waterpoloteam Mannen, met een paar van zijn sporters de belangrijke rol van chiropractie in het leven en in de sport. De hoofdcoach, Dr. Schroeder, kwam zelf 4 keer uit voor de Verenigde Staten tijdens de Olympische Spelen. Hij is tevens chiropractor.

  Alle topsporters weten dat ieder detail in de voorbereiding, conditie, werking van het lichaam en lenigheid het verschil kan zijn tussen een gouden en een zilveren medaille, of helemaal geen medaille. In deze video vertelt Dr. Schroeder dat chiropractische correcties tegenwoordig deel uitmaken van het regime van ieder lid van het Olympische team. Sommigen stonden er in eerste instantie wat afwijzend tegenover, maar nadat ze zagen wat de resultaten bij hun teamgenoten waren, draaiden ze uiteindelijk allemaal bij. Topatleten zijn tenslotte altijd op zoek naar net dat beetje extra.

  In de waterpolosport krijgen nek en schouders het constant zwaar te verduren. Met name de schouders zijn kwetsbaar voor overbelasting en overstrekking. Schouderblessures dirigeren de speler rechtstreeks naar de zijlijn en maken het vrijwel onmogelijk om in het zwembad te trainen. Zoals sporters van elk willekeurig niveau weten, gaat er door gemiste trainingstijd tijdens het herstellen van een blessure, cruciale tijd verloren. Preventie en proactieve zorg zijn dan ook geen overbodige luxe.

  In deze video kun je luisteren  hoe Dr. Terry Schroeder voor het eerst in aanraking kwam met chiropractie en je ziet hoe hij correcties uitvoert bij spelers op een chiropractie tafel aan de rand van het zwembad.

  Door voorbeelden te laten zien van Olympische sporters die gebruik maken van chiropractie, hopen we de feiten onder de aandacht te brengen van collega’s, scholen en recreatiesporters. Wat jouw sport ook is, we kunnen je helpen bij het voorkomen van blessures en bij het neerzetten van topprestaties.

  0 comments… add one

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *