• Bezoek ons

  Oranjeplein 37 Maasdijk
 • Openingstijden

  8:00 – 17:00
  Chiropractie Westland Nieuws Sporten Vier Stiekeme oefeningen voor sterkere spieren

  Vier Stiekeme oefeningen voor sterkere spieren

  Veel mensen zouden graag willen sporten maar kunnen de tijd er niet voor vinden. Het is echter belangrijk om tijd vrij te maken om te sporten, want wanneer spieren zwak worden kan dit leiden tot een slechte gezondheid, regelmatige verwondingen en chronische nek- of rugpijn. Hier volgen vier oefeningen die je ‘stiekem’ kunt doen zonder tijd vrij te hoeven maken in je drukke schema.

  Bil Crunches op je Stoel

  Dat je de hele dag in een kantoor zit wil niet zeggen dat je geen leuke strakke billen kunt krijgen. Wanneer mensen voor hun werk de hele dag zitten krijgen ze vaak extra vet rond hun onderbuik, bullen en bovenbenen. Maar door elke dag op je stoel een paar sets bil crunches te doen kun je een aantal van die gebieden toch wat strakker maken. Knijp die spieren simpelweg zo strak mogelijk samen en hou dat een paar seconden vast, laat los en herhaal. Begin met drie sets van tien of twintig en werk langzaam omhoog naar meer.  Hoewel je voelt dat je jezelf een stukje optilt is de oefening subtiel genoeg dat de mensen om je heen het niet op zullen vallen.

  Benen Optillen Onder je Bureau

  Om je bovenbenen en lagere buikspieren te trainen kun je en bureau gebruiken om je oefeningen te verbergen. Plaats je handen op je bureaublad en til je benen zo hoog op als je kan, hou ze daar een paar seconden vast, laat ze weer zakken en herhaal. Je kunt het ook op een andere manier doen, til je knieën omhoog terwijl je je benen gebogen houdt, wat je buikspieren, bovenbenen en quadriceps traint. Hou ze een paar seconden omhoog, laat ze weer zakken en herhaal. Je kunt ook je bovenbenen op je stoel houden en als je bureau genoeg ruimte biedt, alleen je onderbenen omhoog doen, je benen gestrekt naar voren, wat je bovenbenen en quadriceps traint. Begin met drie sets van tien en rust om een e-mail of andere opdracht af te maken tussen elke set.

  Kuiten Optillen bij het Kopieerapparaat

  Om je kuiten in vorm te krijgen wil je wellicht je hoge hakken even uit doen voor deze oefening. Wanneer je een kans krijgt om op te staan, wanneer je bij het kopieerapparaat staat te wachten bijvoorbeeld, til je kuiten dan een paar keer op. Het vergt niet veel om je kuiten te voelen, dus doe het vooral in het begin rustig aan. Ga met platte voeten staan, til dan je voet zo hoog als je kan op, hou vast, en laat jezelf weer langzaam zakken. Herhaal dit zo’n twintig tot vijfentwintig keer. Dit werkt nog beter op een verhoginkje waar je nog lager kunt zakken.

  Buikspieren Draaien in je Draaistoel

  Naast een strakke buik is het in vorm houden van je buikspieren ook behulpzaam bij het verminderen van rugpijn. Wanneer je de telefoon wilt pakken, of een stapel papier naast je, til je voeten dan lichtjes van de grond en gebruik je bovenbuikspieren om snel te draaien. Je stoel zou die richting op moeten draaien. Beheers het draaien door je onderbuikspieren te gebruiken om te stoppen wanneer je hele lichaam de kant op gedraaid staat waar je heen wilde draaien. Het kan zijn dat je een paar bewegingen nodig hebt om ver genoeg te draaien en wellicht heb je je armen nodig om meer momentum te creëren.

  Probeer bij al deze oefeningen je buikspieren gespannen, je schouders naar achteren en je hoofd omhoog te houden. Dit houdt je lichaam in de juiste houding wat nekpijn, bovenrug pijn en onderrug pijn verminderd. Een goede houding is nog een manier om spieren sterk te houden. Je kunt je resultaten ook verhogen door creatief te zijn en meer manieren te vinden om oefeningen te doen, zowel thuis als op het werk.

  0 comments… add one

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  Volgende artikel:

  Vorige artikel: