• Bezoek ons

  Oranjeplein 37 Maasdijk
 • Openingstijden

  8:00 – 17:00
  Chiropractie Westland Nieuws Stress Genieten van Kerstmis zonder onenigheid

  Genieten van Kerstmis zonder onenigheid

  Kerstmis, en de decembermaand in het algemeen, is een bijzondere maand. Een maand met veel stress, maar ook een maand waarin je je familie meestal vaker ziet, en in andere situaties. Dit soort dagen zijn vaak de basis voor onenigheid en soms tot ruzie. Accepteer dingen en bekijk het eens van een andere kant. Op deze manier vier je dit jaar Kerstmis zonder onenigheid en irritatie.

  Wees flexibel en accepteer veranderingen

  Kerstmis is waarschijnlijk al jaren en jaren een traditie binnen het gezin, binnen de familie. We wille dit graag in ere houden, maar dingen veranderen wel in de loop van de tijd. De kinderen worden ouder en brengen hun volgende grote liefde mee of gaan het huis uit. Misschien zijn je eigen ouders gescheiden waardoor een samenzijn altijd ontaard in scheve gezichten.

  Dingen veranderen in het leven, omstandigheden veranderen en mensen veranderen. Op het moment dat je dit kunt accepteren en iedere keer met een open vizier naar de ander kijkt, ben je in staat om de Kerst op een ontspannen manier te vieren.

  Maak afspraken met je partner

  Heb jij helemaal geen zin om ieder jaar de kerstdagen bij je schoonfamilie door te brengen, maar vind je partner dat wel belangrijk? Maak hier dan afspraken over. Het ene jaar mag jij uitzoeken wat te doen, en het andere jaar je partner.

  Houd de Kerstdagen leuk

  Ken je eigen grenzen en bewaak deze. Maak de familiebezoekjes niet te lang, zeker niet als je het ervaart als een ‘moeten’. Zo heb je aan je verplichtingen voldaan en hou je toch tijd over om iets voor jezelf te gaan doen.

  Wees blij met wat je hebt

  Zit jij je ieder jaar te ergeren aan de flauwe grappen van je schoonvader? Of aan de bemoeizucht van je moeder? Denk ook eens aan je kinderen die wellicht wel ontzettend blij zijn dat de opa’s en oma’s er zijn. Houd dat plezier voor je kinderen in gedachten, en kijk er eens tegenaan vanuit hun standpunt. Met andere woorden, leg niet altijd de nadruk op de negatieve kanten. Er zijn beslist positieve dingen te bedenken.

  Laat iedereen helpen

  Het bereiden van het kerstdiner en het aanbrengen van de versieing is een klus wat op zich al veel stress kan voortbrengen bij jezelf en binnen je relatie. En dan is het diner nog niet eens begonnen. Vraag hulp van de genodigden door iedereen een deel van diner mee te laten nemen of bij jullie te bereiden. Zo leer je elkaar op een andere manier kennen en jij hebt minder stress waardoor je ontspannen aan de Kerstdagen kunt beginnen.

  Herinner ook de leuke dingen

  Natuurlijk herinner je je dat Kerstfeest van 2003, met die knallende ruzie tussen jou en je schoonvader. Of die oudjaarsavond waarbij je een verkeerde opmerking maakte over de nieuwe auto van je broer. Allemaal voorvallen die in je herinnering blijven hangen en uiteindelijk voor tientallen jaren als sterke verhalen in de familie de ronde blijven gaan.

  Ga er eens voor zitten en probeer je de leuke momenten te berinneren. Bijvoorbeeld die keer dat je zuster spontaan langskwam met een fles wijn en dat jullie een heerlijke avond gehad hebben.

  Herinner jezelf ook de leuke dingen van Kerst, de positieve dingen. En och, die paar voorvalletjes stellen dan niet zo veel meer voor.

  Het is natuurlijk niet zo dat het allemaal aan jou ligt, en dat jij de enige bent die zich aan moet passen en moet veranderen?. Maar een eerste stap kun je altijd zetten. Wie weet wat daar uit voortkomt.

  Familie is ontzettend belangrijk. Koester dat!

  0 comments… add one

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *