• Bezoek ons

  Oranjeplein 37 Maasdijk
 • Openingstijden

  8:00 – 17:00
  Chiropractie Westland Nieuws Voeding Een goede en betrouwbare bron voor voedingssupplementen

  Een goede en betrouwbare bron voor voedingssupplementen

  Raak jij ook wel eens volledig in de war van alle informatie over voedingssupplementen waarbij de verschillende artikelen elkaar steeds weer lijken tegen te spreken? Dan ben je zeker niet de enige. Het ene artikel kopt “neem meer X”, het andere “wees voorzichtig met het nemen van X”, en weer een ander “X suppletie totaal overbodig.

  De koppen van tijdschriften en kranten zijn bedoeld om te verkopen. Ze geven weer wat er nieuw is, niet zozeer wat wordt gestaafd met het meeste bewijs. Bovendien worden de verhalen vaak gekozen op basis van bevindingen die indruisen tegen de conventionele wijsheid. Wie koopt er tenslotte een tijdschrift met als kop, “Geen veranderingen in de richtlijnen; het eten van plantaardige voeding is nog steeds goed voor je.”

  De consument heeft een betrouwbare, met bewijs gestaafde, informatiebron nodig als het gaat om voedingssupplementen. Er bestaat niet echt een website waarbij je blind kan uitgaan van onbevooroordeelde informatie. Er zijn enkele particuliere bedrijven, organisaties zonder winstoogmerk en zelfs personen die beweren dat ze onbevooroordeelde informatie bieden over voedingssupplementen, maar wie heeft de tijd om deze allemaal na te trekken en te bepalen wie van hen als best uit de bus komt?

  Met het risico andere goede informatiebronnen tekort te doen, promoten wij in dit artikel de “Linus Pauling Micronutrient Information Center at Oregon State University” op https://lpi.oregonstate.edu/mic De kans bestaat dat je hier nog nooit van gehoor hebt. We raden je echter aan hier binnenkort eens naar te kijken.

  De website beschrijft het Linus Paulus Instituut als een “bron voor wetenschappelijke en nauwkeurige informatie over de rol van vitaminen, mineralen, andere voedingsstoffen, fytochemicaliën en een aantal voedingsmiddelen bij het voorkomen van aandoeningen en het stimuleren van de gezondheid.” Zoals je hieruit kunt opmaken reikt hun missie verder dan informatieverstrekking over alleen voedingssupplementen en geven ze ook informatie over voedingsmiddelen. Dit is een belangrijk detail omdat voedingsstoffen soms krachtiger werken wanneer ze zijn samengevoegd met bepaalde andere voedingsstoffen (zoals in bepaalde voedingsmiddelen het geval is), dan wanneer ze onafhankelijk van elkaar worden geconsumeerd.

  Wanneer je de website bezoekt, kun je je inschrijven voor de nieuwsbrief bovenaan de pagina. Dit is een aanrader. Het is namelijk geen nieuwsbrief die, zoals de meeste nieuwsbrieven, via de mail wordt verstuurd, maar een geprinte nieuwsbrief die netjes naar jouw huis wordt gestuurd en het nieuwste onderzoeksnieuws van het Instituut bevat.

  De mensen van de OSU doen fantastisch werk door ons op de hoogte te brengen van alle betrouwbare, met bewijs gestaafde, aanraders op het gebied van de ontelbare voedingsstoffen. Neem de tijd om hun website te bekijken, sla ‘m op bij je favorieten en deel ‘m met anderen. Indien je vragen hebt over de website, aarzel dan niet om die tijdens onze volgende afspraak te stellen. Een email sturen kan natuurlijk ook.

  0 comments… add one

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *