• Bezoek ons

  Oranjeplein 37 Maasdijk
 • Mail ons

  info@chiropractiewestland.nl
 • Openingstijden

  8:00 – 17:00
  Chiropractie Westland Nieuws Voeding Hoe kan ik ouderdomsverschijnselen vertragen?

  Hoe kan ik ouderdomsverschijnselen vertragen?

  Ouder worden we allemaal. Dit hoort bij het leven en is onvermijdelijk, je kunt er geen invloed op uitoefenen. Waar je wel invloed op hebt zijn de verschijnselen van het ouder worden: rimpels, reuma, huidproblemen, om er even een paar te noemen. Wist je dat je door het eten van bepaalde groenten en fruit sommige ouderdomsverschijnselen fors kunt vertragen?

  Met name de veroudering van de huid is iets wat relatief gemakkelijk te vertragen is. Het geheim hierachter is vocht. Zodra je vocht aan de huid gaat onttrekken door te veel te zonnen, roken en koffie drinken, gaat de huid snel verouderen. De eerste snelle resultaten kun je hier dus in halen.

  Ook belangrijk is het eten van groenten en fruit met veel anti-oxidanten.

  Bieten

  Deze groente heeft bijna de meeste anti-oxidanten van alle groentes. Je kunt altijd aan de mooie rode kleur zien hoeveel anti-oxidanten erin zitten. Maar belangrijker van de bieten is het feit dat er betacyanine in zit, een bestanddeel dat volgens een aantal recente onderzoeken bijdraagt tot de preventie van kanker.

  Je kunt bietjes eten in een slaatje, maar in een mix met geitenkaas is het ook heerlijk als dipsausje bij een aperitief.

  Druiven

  Net als de bieten, bevatten druiven ook veel anti-oxidanten. Daarbij heb je als bonus ook nog veel water wat bijdraagt aan de hydratatie, vezels voor een goede transit en heel veel vitaminen.

  Druiven kun je natuurlijk zo eten als lekker tussendoortje, maar ze zijn ook heerlijk in combinatie met een, uiteraard magere, kwark.

  Appelsienen

  De appelsien bevat veel stofjes die je goed kunt gebruiken. Net als citrusvruchten, bevat appelsien heem veel vitamine C. Maar de vrucht is ook rijk aan hesperidine. Dit laatste is een anti-oxidant wat het bijzonder goed doet voor je bloedvaten.

  De appelsien kun je bijvoorbeeld heel goed gebruiken om een siroop te maken en deze over een yoghurttaart te gieten. Gezonder kan bijna niet!

  Pompoenen

  Een pompoen bevat heel veel carotenoïden. Dit is een zeer doeltreffende anti-oxidant. Daarbij bevat een pompoen ook nog eens betacaroteen. Dit draagt sterk bij aan de bescherming van het immuunsysteem.

  Pompoenen kun je natuurlijk verwerken in soep, maar als je eens origineel wilt zijn, maak dan een gratis met aardappelen en stukjes spek. En gebruik het omhulsel van de pompoen voor Halloween. De kids zullen het prachtig vinden!

  Appelen

  Appelen staan natuurlijk bekend om haar vitamine C. Maar belangrijker is dat appelen ook appelzuur bevatten, een effectieve stof wat volgens onderzoekers bijdraagt aan de strijd tegen reumatische aandoeningen.

  Eet een appel uit de hand, of doe kleine stukjes in een salade. Probeer ook eens (aard)appelpuree bestaande uit een derde appelen en twee derde aardappelen.

  0 comments… add one

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  Volgende artikel:

  Vorige artikel: