• Bezoek ons

  Oranjeplein 37 Maasdijk
 • Openingstijden

  8:00 – 17:00
  Chiropractie Westland Nieuws Zwangerschap Zwanger worden? There’s an App for that!

  Zwanger worden? There’s an App for that!

  Als je zwanger wilt worden, is het algemeen bekend dat je dan gemeenschap moet hebben op de tijden dat je het meest vruchtbaar bent. Bij de meesten gaat dit gelukkig automatisch en hoeven niet te gaan rekenen, maar bij anderen is dit niet zo vanzelfsprekend. Ben jij ook iemand die helemaal uit wil/moet zoeken wanneer de eisprong is? There’s an App for that!

  iPhone Baby

  Recent is een verhaal in de media verschenen dat een Brits echtpaar, na 3 jaar proberen, eindelijk zwanger is geworden dankzij één van de vele beschikbare digitale menstruatie-kalenders. De vrouw van 30 jaar voerde trouw iedere dag haar lichaamstemperatuur in op haar iPhone, en de applicatie berekende automatisch wanneer de meest vruchtbare tijden zijn. Binnen 2 maanden was de vrouw zwanger.

  Waar of niet waar? Doet er eigenlijk niet toe. Feit is dat zo’n App een erg handig hulpmiddel is!

  De werking

  Als je in de iTunes App-Store kijkt zijn er heel veel Apps beschikbaar die je meest vruchtbare dagen kunnen berekenen. De meeste hiervan zijn gratis, dus niets staat je in de weg om dit eens te proberen. Na het downloaden en installeren van de App op je iPhone, vul je de lengte in van je totale menstruatiecyclus, en natuurlijk wanneer je laatste menstruatie was. De App berekend dan globaal wanneer je meest vruchtbare periode is. Dit is in eerste instantie erg globaal, maar als je in de loop van de tijd meer gegevens invoert, wordt dit steeds nauwkeuriger.

  Dagelijks gegevens invoeren

  Dagelijks je lichaamstemperatuur invoeren zorgt er voor dat de berekening van de App steeds nauwkeuriger plaatsvindt. Let er wel op dat je je eigen temperatuur steeds opneemt met dezelfde thermometer (in verband met mogelijke afwijkingen) en op dezelfde tijd van de dag.

  Het principe van de berekening van de App ligt in de volgende aannames:

  • Als er een eisprong plaatsvindt, stijgt je lichaamstemperatuur met ongeveer 0,3 graden.
  • De daadwerkelijke eisprong is in een periode van twee dagen vòòr de temperatuurstijging, en ook de dag daarna.

  Als je dus een aantal maanden iedere dag je temperatuur bijhoudt, krijg je een hele nauwkeurige schatting van je meest vruchtbare periode.

  Gewoon informatief!

  Ook als je niet zwanger wilt worden, geeft de App toch interessante informatie over je lichamelijke gesteldheid. Via bijvoorbeeld de App Period Tracker kun je met een druk op de knop je stemming van die dag aangeven. Ook kun je specifieke zaken aangeven zoals een opgeblazen gevoel, acne, krampen of nekpijn. Zo heb je met een druk op de knop altijd inzicht in je psychische- en lichamelijke gesteldheid tijdens je menstruatiecyclus.

  Digitaal voorbehoedsmiddel

  Er is zelfs een App, Maybe Baby, die aangeeft op welke dagen je zwanger kunt worden, maar ook de dagen dat je NIET zwanger kunt worden.

  Ik kwam deze week een vriendin tegen die een zeer bijdehand idee had om deze App omgekeerd te gaan gebruiken, als een soort digitaal voorbehoedsmiddel. Een grappig idee, maar dàt lijkt me niet erg betrouwbaar…

  0 comments… add one

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *