Natuurlijk is de seks prima bij jou, maar misschien kan het nog wat beter. In dit artikel een aantal oefeningen om je prestaties tussen de lakens hier en daar nog wat te verbeteren, want voor een lekker lange vrijpartij heb je toch wat spierkracht, flexibiliteit en uithoudingsvermogen nodig. Hoewel deze oefeningen met name voor mannen bedoeld zijn, kunnen ook vrouwen hun voordeel hiermee doen.

Opdrukken

Deze oefening is erg belangrijk voor je prestaties tussen de lakens, om voor de hand liggende redenen. Als het jouw (nog) niet lukt om je hele gewicht op een goede manier op te drukken, begin dan met push-ups tegen een muur. Doe dit in 3 sets van 15 push-ups ieder. Als je dit onder controle hebt, kun je gaan opdrukken op je knieën. Pas als laatste doe je de push-ups vanuit je voeten, dus de volledige push-up. Let hierbij wel op het feit dat je rug recht blijft, terwijl je langzaam je gezicht richting de grond beweegt.

Buikspieroefeningen

Naast het opdrukken, zijn de buikspieroefeningen het meest belangrijke. Dit is ook verklaarbaar, want tijdens een flinke vrijpartij gebruik je continue je buikspieren. Niet alleen voor de heren, maar ook voor de dames, is de volgende oefening een echte aanrader:

Ga op je rug liggen met je knieën gebogen. Duw daarna je heupen omhoog en laat daarna achtereenvolgens je bovenlichaam en je heupen weer langzaam op de grond zakken. Doe dit in 3 sets van 15 stuks.

Gewichtheffen

Dit houdt in dat je vanuit een voorovergebogen, stabiele, houding en gebogen knieën een dood gewicht gaat optillen. Je tilt het gewicht omhoog totdat je rug en je benen helemaal recht zijn. Dit is een oefening die je rug in prima conditie houdt, want het laatste wat je wilt is door je rug gaan tijdens een spannend standje. Let er wel op om deze oefening op de correcte manier uit te voeren, anders loop je blessures op.

Sidebends en Twistbends

Niet alleen je buikspieren zijn belangrijk, maar eigenlijk je hele bovenlichaam. Twist Bends en Side Bends zijn hier prima oefeningen voor. Niet alleen om je bovenlichaam sterker te krijgen, maar ook voor je uithoudingsvermogen. Als je niet van deze oefeningen houdt, dan kun je als alternatief ook gaan zwemmen. Zwemmen is namelijk een sport waarbij het meeste van de kracht uit het bovenlichaam moet komen.

Cardio-training

Onder cardio-training verstaan we allerlei conditiesporten zoals zwemmen, fietsen, joggen en skaten. Het voordeel van dit soort duursporten is dat het je libido op peil houdt. Uit een onderzoek is gebleken dat mannen van 50 jaar en ouder tot wel 30% minder erectieproblemen hebben als ze regelmatig gaan sporten. Ook is er een verband aangetoond tussen obesitas en erectieproblemen. Dus het sporten heeft zowel direct als indirect een grote invloed op je seksuele leven.

Probeer regelmatig aan je conditie te werken met behulp van één van de voornoemde sporten. Het is sowieso beter om 5 keer per week 30 minuutjes te sporten, dan op zaterdag in één keer 2 uur. Alleen op deze manier houdt je je bloedcirculatie in vorm, en daarmee je libido.

Kleine tip: Ga eens een half uur sporten voordat je een vrijpartij begint. Je merkt vanzelf wat er gaat gebeuren…

Niet alleen voor de seks…

Deze vijf tips geven we je nu speciaal om beter te kunnen presteren in bed. Maar er zijn meer voordelen die deze oefeningen met zich meebrengen. Denk maar eens aan het verlagen van de kans op hart- en vaatziektes, voorkomen van overgewicht en obesitas en het verlagen van de kans op diabetes, om er maar even een paar te noemen. Dus doe je het niet voor de seks, dan heb je wel een andere reden om deze oefeningen te doen…