• Bezoek ons

  Oranjeplein 37 Maasdijk
 • Mail ons

  info@chiropractiewestland.nl
 • Openingstijden

  8:00 – 17:00
  Chiropractie Westland Nieuws Stress Stress, Gezondheid en Chiropractie

  Stress, Gezondheid en Chiropractie

  Uw baas zet u onder druk. Dat project moet nu echt af, maar de telefoon blijft maar gaan. U heeft de ware nog niet gevonden en wil zo graag kinderen of uw kinderen misdragen zich zodanig dat u soms wil dat ze even verdwijnen. De auto houdt ermee op, de rekeningen stapelen zich op, de schoonfamilie komt eten, uw moeder klaagt dat ze u nooit ziet, uw cholesterol is veel te hoog, net als uw zoutinname, suikerinname en vetinname. STRESS!

  Er is simpelweg geen ontsnappen meer aan. Onze levens en de wereld zitten vol met stress. Meer dan tweederde van alle doktersbezoekjes zijn toe te schrijven aan stressaandoeningen. Door stress verliest het Amerikaanse bedrijfsleven jaarlijks meer dan 150 miljard dollar: ziekmeldingen, een lagere productiviteit, ongelukken en ziektekostenverzekeringen.

  Het is goed om te weten dat stress soms ook goed kan zijn. Veel mensen zijn alerter, productiever en gelukkiger en gezonder met een beetje stress in hun leven. Alles wat daar echter overheen gaat, is slecht voor uw functioneren.

  Het stress-mes snijdt dus aan twee kanten. Dingen die mislopen zorgen voor stress die er weer voor zorgt dat er nog meer misgaat. Stress die lange tijd aanhoudt kan mensen depressief maken en zelfs naar drugs en alcohol leiden. Dit komt uw functioneren niet ten goede, waardoor de kwaliteit van uw leven achteruit gaat.

  We moeten allemaal beter ons best doen om de effecten van stress tegen te gaan. We moeten op zoek naar balans tussen ons werk en ons privéleven. Er zijn natuurlijk altijd dingen waar u niets aan kunt doen: een onverwacht sterfgeval, natuurrampen en ongelukken. Maar iedereen kan en moet eerlijk naar zijn leven kijken en proberen de stressfactoren te verminderen. Ga na waar u iets aan kunt doen en richt uw energie op deze dingen in plaats van op dingen waar u geen invloed op heeft. Leg de nadruk op wellness, ontspanning en positieve gedachtes, onder alle omstandigheden.

  Chiropractie moet ook een belangrijke rol spelen in het omgaan met stress. Als er iets gebeurt dat stress oplevert, spannen de spieren samen, gaan we sneller ademen, gaat de hartslag om hoog en komt de spijsvertering stil te liggen. Als de spieren altijd gespannen zijn, kunt u minder goed met stress omgaan. Omdat stress voor iedereen anders is, is de behandelmethode dat ook. Sommige mensen hebben veel aan lichaamsbeweging waar anderen beter kunnen mediteren, diep adem kunnen halen of een hobby kunnen uitoefenen. Chiropractie helpt echter iedereen omdat het de stress op het zenuwstelsel vermindert. Op deze manier kan het lichaam de stress beter aanpakken.

  Chiropractie, positief denken en andere manieren om met stress om te gaan, maken uw leven beter, gelukkiger en gezonder.

  4 comments… add one

  Geef een antwoord

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *