Rugpijn? Nekpijn? Waarschijnlijk Een Beknelde Zenuw!

Als je last hebt van rugpijn of nekpijn zal dit in veel gevallen een gevolg zijn van een beknelde zenuw. Veel mensen maken de vergissing door dit altijd toe te schrijven aan de bijbehorende spieren, maar dit is lang niet altijd het geval.

Bij rugpijn of nekpijn wordt veelal de schuld gegeven aan de spieren. Door de spieren te behandelen met een warmte-crème, lamp of door massage, worden eigenlijk alleen maar de symptomen bestreden. Het is beter om de oorzaak te achterhalen en te laten behandelen door bijvoorbeeld een Chiropractor.

Wat is rug- en nekpijn?

Nekpijn komt erg vaak voor en is in het dagelijks leven erg storend. Als je last hebt van nekpijn, besef je pas hoe belangrijk dit onderdeel van je lichaam is: Je kunt plotseling je hoofd niet meer draaien. En dan pijn in de rug? Je kunt niet meer rechtop staan en zware dingen optillen kun je helemaal vergeten. Je leeft met de pijn en na een tijdje wordt het allemaal ‘gewoon’, je went eraan. Erg vervelend allemaal.

Veelal ligt de oorzaak in het feit dat er één of meerdere zenuwen in de wervelkolom in de knel geraakt zijn. De enige oplossing is dan om de wervelstand te corrigeren om zo de pijnlijk beknelde zenuw vrij te maken.

Behandeling van de beknelde zenuw

De meest aangewezen techniek om dit uit te voeren is de Chiropractie: Een effectieve en gespecialiseerde vorm van manuele nek- en rug behandeling die de oorzaak van nek-en rugklachten direct aan kan pakken: De beknelde zenuw bevrijden en het lichaam weer in balans brengen zodat deze weer normaal haar werk kan doen.

Chiropractie is gebaseerd op 4 basisprincipes:

  • Alle functies die het lichaam kent worden, via het zenuwstelsel, geregeld door de hersenen.
  • Een onbelemmerde en vrije werking van het zenuwstelsel geeft het lichaam maximale kracht en balans.
  • Door verschuivingen van één of meerdere wervels raken zenuwen geïrriteerd of bekneld waardoor het lichaam aan kracht verliest en uit balans raakt.
  • Door dit te corrigeren hebben de hersenen een optimaal contact met het lichaam zodat het lichaam zelf ook mee kan werken aan herstel en het in stand houden van de balans.

Chiropractie is dus niet alleen een behandelmethode, maar het bevorderd de algehele werking van al je lichaamsfuncties door een perfect werkend zenuwstelsel.

Voorkom problemen in de toekomst!

Om te voorkomen dat je nekklachten of rugklachten gaat krijgen, heb ik een paar adviezen waar je direct aan kunt werken om problemen in de toekomst te voorkomen:

  • Zorg voor een correcte houding, zowel aan de eettafel thuis als achter je bureau in je dagelijkse werk. Tijdens het zitten altijd zorgen voor een rechte rug. Door aandacht te geven aan een goede houding voorkom je voor later erg veel problemen!
  • Kijk eens kritisch naar je matras en lattenbodem. Hoe lang is het nou terug dat je dat matras gekocht hebt? Als een matras in kwaliteit achteruit gaat, merk je dat vaak niet omdat je er iedere nacht op slaapt. Ga eens naar een slaapstudio en probeer een ander matras zodat je een vergelijk hebt.

Voorkomen is beter dan genezen, nietwaar?

Tags :
Share This :

Featured News

Category

Check onze online webshop